Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele koalirati

Holy: Sve stranke kradu naše ideje i predstavljaju ih kao svoje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica ORaH-a Mirela Holy u petak je ustvrdila kako sve stranke kradu njihove ideje predstavljajući ih kao svoje, te naglasila kako su Hrvatskoj nužno potrebne reforme pravosuđa, javne uprave i teritorijalnog ustroja kao preduvjet za druge reforme, a njihovo provođenje, istaknula je, bit će uvjet te stranke za podršku eventualnoj manjinskoj vladi.

Holy je na zagrebačkom Cvjetnom trgu s članovima stranke i kandidatima na listi zapalila simoboličnu lulu mira kako bi istaknula zalaganje stranke za potpunu liberalizaciju i legalizaciju konoplje, a gulila je i krumpir kako bi tim performansom upozorila na loše pravosudne odluke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz Domoljubne koalicije Šef HRAST-a poručio Mostu: 'Ako nas podržite, natjerat ćete nas na promjene' Slika nije dostupna Neki se veseli, a neki ne Pogledajte atmosferu po stožerima nakon izlaznih naketa

Novinare je zanimalo kako će se, ako uđu u Sabor, ponašati ako o njihovom glasu bude ovisilo sastavljanje nove Vlade, a Holy je pritom izrazila nezadovoljstvo odnosnom medija koji, kako je rekla, ORaH od početka "predstavljaju samo u odnosu na SDP".

"Mi smo svojim djelovanjem pokazali da smo kilometrima, da ne kažem svjetlosnim godinama, ispred SDP-a i svih drugih stranaka u Hrvatskoj. Jedina smo programska stranka. Svi nas kopiraju, kradu, bezočni su u tome, prisvajaju naše ideje i govore da su njihove", ustvrdila je.

MOST NEĆE U POSTIZBORNU KOALICIJU Petrov ovjerio izjavu kod javnog bilježnika i time pokazao jedinstvo u stranci

Ponovila je da koalicija s SDP-om "ne dolazi u obzir". "Jedini način da sjednemo s lijevom opcijom za stol je samo ako će o nama ovisiti raspisivanje novih izbora", rekla je te naglasila kako bi se u tom slučaju morala i mogla dogovorilti isključivo i samo programska suradnja.

"Ključne reforme se moraju provesti. A mi ne planiramo ulaziti ni u kakvu koaliciju, nego, ako se postigne programski dogovor, podržati u Saboru manjinsku vladu", poručila je.

Ključnim reformama Holy ističe temeljite reforme pravosuđa, javne uprave i teritorijalnog ustroja. Tim se reformama, kaže, može dobiti instrument za provedbu svih drugih potrebnih reformi.

Na nužnost reforme pravosuđa ukazala je guljenjem krumpira budući da su, kako je rekla, u Hrvatskoj mnogi političari dobili kazne, ali nisu završili u zatvoru već su samo gulili krumpir.

Zapalivši simbolične lule, Holy je s članovima stranke upozorila na dvogodišnju neuspješnu borbu ORaH-a za liberalizaciju i legalizaciju konoplje. "Nažalost, još uvijek je dozvoljen njezin uzgoj samo za prehrambene svrhe, odnosno korištenje sjemena, a ne može se koristiti cijela biljka", objašnjava.

Lakrdijom je nazvala pravilnik o uporabi konoplje u medicinske svrhe kazavši kako se njime "išlo u susret farmaceutskim lobijima". "Marihuana nije legalizirana za medicinske svrhe i građani kojima je ona potrebna kako bi se nosili s bolešću ne smiju uzgajati konoplju", dodala je te poručila kako će se i dalje zalagati za legalizaciju i liberalizaciju konoplje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene