Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Među osmero hrvatskih državljana na Haitiju, nalaze se i Milan i Aleksandra Kljajić, bračni par iz Vukovara i oboje rade za misiju UN-a.


Roditeljima su se javili sat vremena nakon potresa, da su živi i neozlijeđeni, no nakon toga, svaka je veza Haitija sa svijetom prekinuta. Bit će ovo duga noć za njihove najmilije. Poziv sina s Haitija, Milan očekuje cijeli dan, no pozivi su to zabrinute rodbine i prijatelja. Sin Milan i snaha Aleksandra javili su se roditeljima sat vremena nakon potresa.

Vezani članci Potres, ilustracija Tlo i dalje podrhtava! Novi potres zabilježen u Jadranskom moru: "Frrr i ode" Građani na ulicama Vukovara - 4 Dramatične brojke iseljavanja iz Vukovara, pitali smo građane što bi trebalo promijeniti: "Imamo sve, a nemamo ništa"

>> Nakon potresa Haiti u kaosu, moguće stotine tisuća žrtava

U vrijeme potresa bili su u UN-ovom kampu i srećom, jer dio grada u kojem žive, potpuno je razrušen. 'Sada su u kampu, ne daju im da odu do te zgrade da vide je li čitava', priča Milan Kljajić. Milan i Aleksandra Kljajić, tridesetogodišnjaci iz Vukovara, u Haiti su se preselili prije četiri godine. Ovdje su ostali bez posla, a u otočnoj državici zaposlili su se u misiji UN-a. Milan je električar, Aleksandra tajnica.

Otac Milan kaže kako mu je sin još jučer rekao kako bi htio ostati na Haitiju još godinu dana te da bi se tek tada on i Aleksandra vratili u Hrvatsku. Za ocem je neprospavana noć, majka je na tabletama za smirenje. Djeca su im trebala doći u posjet krajem siječnja, a tome se posjetu otac Milan još uvijek nada.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju