Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Doprinos stabilnosti regije'

Pahor: Tadićev posjet Vukovaru izraz pijeteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor je dolazak srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u Vukovar nazvao gestom pijeteta koja pomaže u stabilizaciji cijele regije.

'To je izraz pijeteta i doprinos miru i stabilnosti u regiji', rekao je Pahor na konferenciji za novinare nakon redovne sjednice vlade. Dodao je da je takav razvoj događaja značajan i za Sloveniju kao članicu EU-a koja graniči s tom regijom i zainteresirana je za njen napredak.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

'Slovenija je za mir i stabilnost u regiji napravila mnogo, pa u svim državama u regiji imamo prijatelje s kojima otvoreno razgovaramo, ne sa željom da solimo pamet nego kao njihovi sugovornici', rekao je Pahor.

>> 'Reformist Tadić posjetio Vukovar'

>> Šeks: Tadićeva izjava je izvrsna

>> Milanović: Ovo u Vukovaru može donijeti samo dobro

Posjet predsjednika Srbije Tadića koji se u Vukovaru poklonio žrtvama rata donosi poruku da 'zločini ne zastarijevaju i da se žrtava koje je uzrokovala agresivna politika valja prisjećati bez političkih primjesa i predrasuda, na dostojanstven način', dodao je slovenski premijer.

Pahor je izrazio očekivanje da će i Tadićev potez naići na pozitivne reakcije EU prema Srbiji koja treba poticaje na svom putu prema Europskoj uniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene