Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski premijer Borut Pahor je dolazak srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u Vukovar nazvao gestom pijeteta koja pomaže u stabilizaciji cijele regije.


'To je izraz pijeteta i doprinos miru i stabilnosti u regiji', rekao je Pahor na konferenciji za novinare nakon redovne sjednice vlade. Dodao je da je takav razvoj događaja značajan i za Sloveniju kao članicu EU-a koja graniči s tom regijom i zainteresirana je za njen napredak.

'Slovenija je za mir i stabilnost u regiji napravila mnogo, pa u svim državama u regiji imamo prijatelje s kojima otvoreno razgovaramo, ne sa željom da solimo pamet nego kao njihovi sugovornici', rekao je Pahor.

Vezani članci Dnevnik iz Vukovara Iznenadit će vas odgovor na pitanje ima li još uvijek hrvatskih i srpskih kafića u Vukovaru, ali i ovaj poziv građanima: ''Povjerenje nemojte pokloniti meni...'' Damir Maduna SDP predstavio kandidata za gradonačelnika Vukovara: Podržavao HDSSB i Živi zid, bio i protiv dvojezičnih ploča

>> 'Reformist Tadić posjetio Vukovar'

>> Šeks: Tadićeva izjava je izvrsna

>> Milanović: Ovo u Vukovaru može donijeti samo dobro

Posjet predsjednika Srbije Tadića koji se u Vukovaru poklonio žrtvama rata donosi poruku da 'zločini ne zastarijevaju i da se žrtava koje je uzrokovala agresivna politika valja prisjećati bez političkih primjesa i predrasuda, na dostojanstven način', dodao je slovenski premijer.

Pahor je izrazio očekivanje da će i Tadićev potez naići na pozitivne reakcije EU prema Srbiji koja treba poticaje na svom putu prema Europskoj uniji.