Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nitko ništa ne zna

Pahor nema informaciju da je Sanader u Sloveniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor rekao je novinarima da nema informacija da je Ivo Sanader još u Sloveniji te da je prespavao na Bledu, kako javljaju neki mediji.

'Nemam tu informaciju. Javnosti su ju dužni dati oni koji je imaju', rekao je Pahor kratko novinarima koji su ga u petak presreli u parlamentu, gdje je nazočio zatvorenoj sjednici odbora za vanjske i europske poslove o financijskoj konsolidaciji eurozone, te je odbio svaki daljnji komentar.

Pročitajte i ovo Požar u Sloveniji vatrena stihija FOTO/VIDEO Dramatični prizori u susjedstvu: Požar se vidi iz Ljubljane, u gašenju sudjeluje i vojska Borut Pahor (Foto: AFP) Slovensko-hrvatski odnosi Pahor o špijunskoj aferi i arbitraži: "Hrvatska će prije ili kasnije morati priznati rezultat arbitraže"

>> 'Nisam pobjegao, najkasnije navečer vraćam se u Hrvatsku'

>> Odvjetnik Gulišija viđen da prelazi granicu na Bregani

Glasnogovornica slovenske policija još je prije izjavila da potraga za Sanaderom u Sloveniji nije dala nikakvih rezultata. Budući da je za bivšim hrvatskim premijerom raspisana i međunarodna tjeralica, ako Sanader bude otkriven u Sloveniji, bio bi priveden istražnom sucu koji bi odlučio jesu li ispunjeni uvjeti za njegovo izručenje.

Pahor je u četvrtak potvrdio da je Sanader iza 11 sati prije podne ušao u Sloveniju preko Bregane, rekavši da ga je o tome obavijestila ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal. Ona je, po njegovim riječima, jedina ovlaštena da o tome izvješćuje javnost. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene