Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon podizanja prašine izjavom kako je Hrvatska pristala dati Sloveniji dodir s otvorenim morem u zamjenu za ulazak u EU, slovenski premijer Borut Pahor uputio je glas upozorenja tamošnjoj javnosti.


Pahor tvrdi kako na međunarodnoj političkoj sceni neće za Sloveniju dobro izgledati donošenje odluke o blokadi pristupa Hrvatske EU. On smatra kako bi to mogao biti opasan put Slovenije prema izolaciji. Isto tako, neprihvaćanje arbitražnog sporazuma i moguće konflikte, smatra nepotrebnima, jer Slovenija neće biti shvaćena.

Vezani članci Slika nije dostupna Slovenska oporba: Arbitražni sporazum s Hrvatskom je 'mrtav' Slika nije dostupna Sporazum o arbitraži upućen na Ustavni sud

>> Pahor: Kosor je za ulazak u EU dala izlaz na more

>> Pahor: Arbitraža ide na ruku Slovencima

Podsjetimo, on je gostujući u emisiji Polemika, Slovenske radiotelevizije, iznio detalje dogovora s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, rekavši kako mu je Kosor obećala dodir s otvorenim morem, u zamjenu za deblokadu u pristupu Europskoj uniji. Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, jučer je demantiralo Pahorove tvrdnje, kao i njegovu tvrdnju da se s premijerkom Kosor dogovorio kao što sam tvrdi.