Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenski premijer tvrdi

Pahor: Ako blokiramo Hrvatsku, prijeti nam izolacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon podizanja prašine izjavom kako je Hrvatska pristala dati Sloveniji dodir s otvorenim morem u zamjenu za ulazak u EU, slovenski premijer Borut Pahor uputio je glas upozorenja tamošnjoj javnosti.

Pahor tvrdi kako na međunarodnoj političkoj sceni neće za Sloveniju dobro izgledati donošenje odluke o blokadi pristupa Hrvatske EU. On smatra kako bi to mogao biti opasan put Slovenije prema izolaciji. Isto tako, neprihvaćanje arbitražnog sporazuma i moguće konflikte, smatra nepotrebnima, jer Slovenija neće biti shvaćena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mišljenje građana Slovenci većinom podupiru arbitražni sporatum Slika nije dostupna Ostaje pri svom mišljenju Tuerk ne podliježe pritisku: Arbitražni sporazum je dobar

>> Pahor: Kosor je za ulazak u EU dala izlaz na more

>> Pahor: Arbitraža ide na ruku Slovencima

Podsjetimo, on je gostujući u emisiji Polemika, Slovenske radiotelevizije, iznio detalje dogovora s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, rekavši kako mu je Kosor obećala dodir s otvorenim morem, u zamjenu za deblokadu u pristupu Europskoj uniji. Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, jučer je demantiralo Pahorove tvrdnje, kao i njegovu tvrdnju da se s premijerkom Kosor dogovorio kao što sam tvrdi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene