Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla je zima

Oprezno ako idete na put: Snijeg donio idilične prizore na Sljemenu, ali i poteškoće u prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dijelovima zemlje pada snijeg. Nekima je to idiličan ugođaj dok nekim stvara probleme na razne načine. Naime, prvi veći ovogodišnji snijeg uzrokovao je mnoge poteškoće u prometu.

Danima najavljivana promjena vremena u ponedjeljak je stigla u Hrvatsku, zajedno sa snijegom kojeg se već danima očekuje.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Zabijelilo se među ostalim i zagrebačko Sljeme na kojem su fotografi zabilježili prekrasne prizore. Snijeg na Sljemenu pada od ranog jutra, a snježni pokrivač pokrio je i Gorski kotar, Liku, Pasjak, Učku.

Pretežno oblačno uz kišu i snijeg, vjetrovito i osjetno svježije, prognoza je DHMZ-a Hrvatsku za ponedjeljak.

Oborine mjestimice mogu biti obilne, a na Jadranu su mogući pljuskovi s grmljavinom.

U gorju se već stvorio snježni pokrivač, a malo snijega može pasti i u nizinama središnje Hrvatske.

Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Dalmaciji jugo i južni, a na sjevernom Jadranu bura s olujnim i orkanskim udarima.

Temperatura zraka kretat će se od 2 do 7, na Jadranu između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.

Pažljivo vozite

Zimski su uvjeti na većini cesta, a u većini zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Mogući su odroni.

Zbog vremenskih neprilika vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put kroz gorja ne kreću bez zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa se vozače moli za strpljenje i razumijevanje.

Ukoliko se spremate za put najbolje bi bilo da prije polaska provjerite stanje na cestama na stranicama HAK-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene