Redatelj Oliver Frljić komentirao je jučerašnje prosvjede uoči prikazivanja njegove predstave "Naše nasilje i vaše nasilje".


Nakon jučerašnjeg incidenta na splitskoj premijeri kazališne predstave "Naše nasilje i vaše nasilje" oglasio se i redatelj Oliver Frljić.

Vezani članci Ivica Puljak Renesansa u Splitu samo što nije počela, a Puljak ima i poruku za Plenkovićevu ministricu: ''Trebala bi se bolje koncentrirati'' Slika nije dostupna "Golotinja i seks nisu nikakva novost, kome je previše - ne mora u kazalište"

Upitan strahuje li nakon jučerašnjih prosvjeda za vlastiti život, odgovara kako se nema čega bojati.

"U zemlji u kojoj me se pokušavalo zastrašiti provaljivanjem u moj stan i stan moje djevojke, do dana današnjeg policija nije otkrila tko je to napravio, u kojoj sam primio ni sam ne znam koliko prijetnji smrću, u kojoj sam bio meta huškanja bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, u kojoj je predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić lagao da je policija na moju zaštitu potrošila milijun kuna, u kojoj je razbješnjela rulja držala pod opsadom kazalište koje sam vodio, naravno da se nemam čega bojati. Točka na "i" ovog savršenog funkcioniranja hrvatskih institucija - točnije bi bilo reći križ na U - jest sve to što se danas događa u Splitu", kazao je Frljić u intervjuu za Nacional.

Podsjetimo, predstava "Naše nasilje i vaše nasilje" Olivera Frljića, sinoć je u splitskom HNK počela s 32 minute zakašnjenja pošto je policija iz gledališta udaljila desetak ljudi, koji su držali transparente i pjevali. Protiv 18 osoba podneseni su optužni prijedlozi.

Nekoliko prosvjednika je s ulaznicama ušlo na predstavu, ali ne s namjerom da je pogledaju već da je prekinu. Nekoliko minuta prije početka predstave u kazalište je ušla i interventna policija. Dio prosvjednika je uz pratnju napustio kazalište, no dio je odbio izaći. U jednom se trenutku čak paralelno odvijala akcija interventne policije i početak same predstave. Na kraju su i preostali prosvjednici napustili kazalište.

Splitsko-dalmatinska Policijska uprava izvijestila je naknadno da je oko 20:30 sati dobila dojavu da je u splitskom HNK podmetnuta bomba, u kojoj se u to vrijeme čekao početak predstave "Naše nasilje i vaše nasilje", ali je provjerom ustanovljeno da je dojava bila lažna.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju