Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodanović o snimci na YouTubeu

'Ovo je još jedan pokazatelj da se protiv Sanadera vode dvije istrage'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objava Sanaderovog iskaza na YouTubeu pokazatelj je da se protiv njega vode dvije ustrage, jedna na sudu i druga pred medijima, rekao je odvjetnik Čedo Prodanović.

'Taj problem možemo tretirati na dva načina, u formalnom smislu i u sadržajnom. U sadržajnom ta snimka ne znači ništa bitno niti kome šteti niti kome koristi. A u formalnom smislu je to još jedan u nizu pokazatelja da se protiv gospodina Sanadera de facto vode dvije istrage; jedna pred USKOK-om i sudom i druga sinkronizirano pred medijima koji u biti utiru put u stvaranju jedne negativne društvene atmosfere prema gospodinu Sanaderu', komentirao je za Dnevnik Nove TV Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović.

Pročitajte i ovo Odvjetnik Čedo Prodanović i Josipa Krajinović U DNEVNIKU NOVE TV Čedo Prodanović otkrio kad bi Sanader mogao na slobodu, komentirao i odluku švicarskog suda: "Ova presuda nije dno dna" Slika nije dostupna Suđenje Sanaderu Nina, Thompson i Mišo - Prisjetite se njihovih svjedočenja u aferi Fimi media!

>> 'Prve slike sam kupio još kao student'

>> DORH traži identitet korinika 'RemetinecLIVE'

Prodanović je rekao da to 'sigurno vrši određeni pritisak na sud u smislu nekog pravičnog suđenja i nezavinosg stava suda. Naime, koliko god sud želio biti nepristran svako plasiranje podataka protiv Sanadera koji stvaraju određenu kriminalniu sliku o njemu moraju na neki način utjecati na svijest ljudi koji djele pravdu'.

Sanaderov odvjetnik nije mogao točno reći što misli tko bi mogao staviti snimku iskaza na YouTube. 'U ovom slučaju je širi krug mogući davatelja, odnosno instalatera na YouTube pa ne mogu reći tko je to napravio i s kojim pobudama. Ali u ostalim sluačjevima gdje je Sanader optužen sam, jasno je da to ne radi obrana kojoj sigurno to nije u interesu da se o Sanaderu u javnosti stvara negativna slika, nego da to čini protivna strana', rekao je Prodanović.

Isto tako je jasno, dodao je Prodanović, da bi DORH morao poduzimati kazneni progon u svim situacijama gdje se u vrijeme istraga koje su tajne pojavljivala dokumentacija u javnosti. 'Ta aktivnost DORH-a je do sada izostala', rekao je Prodanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene