Jedan je dan, bez posebnog razloga, veterinar iz Liverpoola odlučio malo trčati po SAD-u.

Galerija Rob Pope je prvi čovjek koji je zaista pretrčao fiktivnu rutu Forresta Gumpa diljem SAD-a (Foto: Profimedia) Rob Pope je prvi čovjek koji je zaista pretrčao fiktivnu rutu Forresta Gumpa diljem SAD-a (Foto: Profimedia) Rob Pope je prvi čovjek koji je zaista pretrčao fiktivnu rutu Forresta Gumpa diljem SAD-a (Foto: Profimedia) +5 Rob Pope je prvi čovjek koji je zaista pretrčao fiktivnu rutu Forresta Gumpa diljem SAD-a (Foto: Profimedia)

38-godišnji Rob Pope postao je prvi čovjek na svijetu koji je trčao diljem SAD-a, slijedeći točnu rutu prikazanu u kultnom filmu Forrest Gump za koji je 1994. Tom Hanks dobio Oskara.

Vezani članci Slika nije dostupna ZAGREBAČKI NOĆNI CENER - Čarobna utrka koju sportaši obožavaju! Slika nije dostupna PRIČA O TANJI IZ ZADRA 'Znam tisuće ljudi površno, stotine dobro, desetke fantastično i to što sam dobio s njom, to nitko nije dobio'

Pope je počeo trčati 16. rujna 2016. u Mobileu u Alabami, a završio je u Santa Monica Pieru u Los Angelesu. Kasnije je odlučio da sve to pretrči ponovno, uzimajući samo kratke predahe od uobičajenih 65 kilometara dnevno zbog ozljeda. 

Do sada je, prema njegovoj internetskoj stranici, Pope pretrčao 22.500 kilometara, što je više od udaljenosti između Sjevernog i Južnog pola.

Pretrčao je nevjerojatnih 585 maratona u samo 409 dana.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju