Ove godine puno se ulaže u hrvatski turizam, čak sedam milijardi kuna. Više ulaganja znači i više gostiju, a više gostiju i veću zaradu.

Galerija


Hoteli, marine, šetnice, plaže u 2018. sjajit će još jače. Tri četvrtine ukupnih investicija uložit će tvrtke u svoje turističke projekte. Trećina od njih investicije su javnog sektora.

Investicije u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Grafika investicija u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Vezani članci Korona diktira i zimsku turističku sezonu - 1 Skijaška sezona ove će godine izgledati potpuno drugačije: Kasnije uplate, povrat sredstava, nova pravila na skijalištima... Slika nije dostupna U turizmu predviđene investicije vrijedne sedam milijardi eura

Samo u Rovinju ulaganja se procjenjuju na milijardu kuna. Najznačajnija investicija, hotel Park vrijedan gotovo 600 milijuna kuna. Slijedi ga prateća marina u vrijednosti od 160 milijuna kuna.

"Osim tih velikih investicija jako puno ulaganja ima i u sektoru zdravstvenog turizma. Ulaže se i u javne plaže, naravno i u infrastrukturu. Posebice moram spomenuti nove biciklističke staze", govori direktorica TZ Rovinj, Odete Šapač.

Investicije u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Grafika investicija u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Od velikih investicija u ovoj nas godini čeka izgradnja i rekonstrukcija Hotela Belvedere u Dubrovniku ukupne vrijednosti preko 900 milijuna kuna te projekt investicijske banke Arqaam Capital i hotelske kompanije Four Seasons Hotels and Resorts u uvali Brizenica na otoku Hvaru vrijedan oko milijardu kuna. Maistru očekuje dovršenje i otvorenje Hotela Park u Rovinju vrijednog 539 milijuna kuna. Tvrtka Valamar u Girandella Resortu u Rabcu ulaže u izgradnju Maro Hotela, te rekonstrukciju postojećih objekata Valamar Argosy u Dubrovniku i Valamar Pinia Suites u Poreču. Plavu lagunu čeka temeljita rekonstrukcija hotela i turističkog naselja Laguna Park u Poreču, a tvrtka Istraturist Umag najavila je rekonstrukciju Hotela Sol Umag te kampa Stella Maris.

Ulagat će se i na kontinentu. Od Daruvara do Preloga. Gledajući ukupno bit će to 15% više uloženog novca nego lani.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr