Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike investicije

Hoteli, marine, šetnice i plaže u 2018. sjajit će još jače: Hrvatska ulaže 7 milijardi kuna u turizam

Investicije u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Investicije u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Grafika investicija u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Grafika investicija u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Investicije u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Investicije u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Investicije u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/3 >>
Ove godine puno se ulaže u hrvatski turizam, čak sedam milijardi kuna. Više ulaganja znači i više gostiju, a više gostiju i veću zaradu.

Hoteli, marine, šetnice, plaže u 2018. sjajit će još jače. Tri četvrtine ukupnih investicija uložit će tvrtke u svoje turističke projekte. Trećina od njih investicije su javnog sektora.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne

Investicije u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Grafika investicija u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Samo u Rovinju ulaganja se procjenjuju na milijardu kuna. Najznačajnija investicija, hotel Park vrijedan gotovo 600 milijuna kuna. Slijedi ga prateća marina u vrijednosti od 160 milijuna kuna.

"Osim tih velikih investicija jako puno ulaganja ima i u sektoru zdravstvenog turizma. Ulaže se i u javne plaže, naravno i u infrastrukturu. Posebice moram spomenuti nove biciklističke staze", govori direktorica TZ Rovinj, Odete Šapač.

Investicije u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Grafika investicija u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Od velikih investicija u ovoj nas godini čeka izgradnja i rekonstrukcija Hotela Belvedere u Dubrovniku ukupne vrijednosti preko 900 milijuna kuna te projekt investicijske banke Arqaam Capital i hotelske kompanije Four Seasons Hotels and Resorts u uvali Brizenica na otoku Hvaru vrijedan oko milijardu kuna. Maistru očekuje dovršenje i otvorenje Hotela Park u Rovinju vrijednog 539 milijuna kuna. Tvrtka Valamar u Girandella Resortu u Rabcu ulaže u izgradnju Maro Hotela, te rekonstrukciju postojećih objekata Valamar Argosy u Dubrovniku i Valamar Pinia Suites u Poreču. Plavu lagunu čeka temeljita rekonstrukcija hotela i turističkog naselja Laguna Park u Poreču, a tvrtka Istraturist Umag najavila je rekonstrukciju Hotela Sol Umag te kampa Stella Maris.

Ulagat će se i na kontinentu. Od Daruvara do Preloga. Gledajući ukupno bit će to 15% više uloženog novca nego lani.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene