Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrađeni najbolji

I kad nema sunca i mora: Ruralni turizam u punom zamahu

Suncokret ruralnog turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Suncokret ruralnog turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Suncokret ruralnog turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Suncokret ruralnog turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Suncokret ruralnog turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Suncokret ruralnog turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Suncokret ruralnog turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/3 >>
Ruralni turizam radi i izvan glavne turističke sezone kad sunca i mora nema, a najbolji su danas dobili i nagrade Suncokret ruralnog turizma. Najboljih je čak 50 i to u sedam kategorija.

Na dodjeli se nazdravljalo i vukovarskim vinom, i to onim koje je dobilo brončanu nagradu za vinski turizam.

Pročitajte i ovo Poziv na imanje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 OTVORENI POZIV Hvalevrijedan potez poljoprivrednika iz Otočca mogao bi promijeniti život mnogim mladima bez roditelja i krova nad glavom Slika nije dostupna Prilika za oporavak Može li uzlet ruralnog turizma zaustaviti iseljavanje iz Baranje?

„Uz sva događanja i događaje koje doživite u Vukovaru, uz gastro ponudu, vino je ono što se može lijepo ukomponirati“, kaže Igor Bučak, zadruga Vukovarska vina.

A uz crno vino iz grada na Dunavu, odlično idu i nagrađene delicije od crne svinje.

„Proizvode koje proizvedemo prodamo još tijekom ljeta, tako da mi s plasmanom nemamo nikakvih poteškoća. Zaista, proizvodi su prepoznatljivi, proizvodi su kvalitetni“, kaže Vesna Bedeković, OPG Bedeković.

Država mijenja propise

Kako bi ruralni turizam bio još kvalitetniji, država mijenja propise.

„Recimo da turisti beru naranče, jabuke, da se bave svim onim što turisti žele, otvorili smo vrata mogućnostima, ali u skladu s održivim razvojem“, kaže ministar turizma Gari Cappelli.

92 posto Hrvatske je ruralno, i zato, kažu, ruralni turizam zaslužuje posebnu pozornost.

"Najvažniji oblik turizma"

„Taj oblik turizma je najvažniji jer on ne prepoznaje sezonalnost, ima posebnih oblika, od gastro kulturno vjerskog i slično i omogućava ljudima da ostanu na selu, poboljšaju kvalitetu života i zapošljavanje“, kaže Dijana Katica, Udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo.

Najbolje to zna 50 nagrađenih u sedam kategorija.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene