Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljubitelji nautike u Biogradu su prvi put u Hrvatskoj mogli vidjeti kombinaciju broda i zrakoplova. Proizvodnja ovakvog prijevoznog sredstva planira se i u Hrvatskoj.


Posjetiteljima Biograd Boat Showa predstavljeno je leteće plovilo. Prvi put u Hrvatskoj ljubitelji nautike mogli su razgledati kombinaciju broda i zrakoplova, koja bi trebala pronaći primjenu u avanturističkom turizmu.

>> VIDEO: Evo kako prevladati strah od letenja!

Vezani članci Otac direktora komunalnog poduzeća i Ana Malbaša Otac direktora komunalnog poduzeća kamenom iz austrougarskog mula izgradio luksuznu vilu Raketa, ilustracija (Foto: BRUCE WEAVER / AFP) Rusija tvrdi da je sirijska raketa zamalo pogodila putnički zrakoplov

Talijanski proizvođač, koji je od Venecije do Biograda doletio za tri sata, najavljuje početak proizvodnje i u Hrvatskoj. Glavna prednost je, ističe, praktičnost i zanimljiv dizajn.

'Ovo sam stvarao iz strasti, a kasnije se sve pretvorilo u posao. Tehnika je vrlo zahtjevna, a ovakva vrsta krila postavlja se na pravim zrakoplovima. Uvjerili smo se da dobrol leti i da je siguran na vodi', rekao nam je proizvođač Enos Gaiga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook