Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tečaj na visini od 1.500 metara

VIDEO: Evo kako prevladati strah od letenja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znate li da se svaka druga žena i svaki treći muškarac boji letjeti avionom? Zbog straha mnogi otkazuju već dogovorena putovanja.

Vodimo vas u školu u kojoj ćete se osloboditi straha od visine i aviona. Učionica je na 1.500 metara visine! 'Nije baš tako jednostavno kako sam mislila da će biti. Malo me je ipak strah voziti se u avionu', ispričala je Renata sudionica škole.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Zrakoplovna nesreća u Argentini Dvije osobe poginule VIDEO Srušio se borbeni avion: Pilot pokušao izvesti vratolomiju, a onda je sve krenulo nizbrdo

A sve proizlazi iz straha od visina koji Renatu muči još od malih nogu. Nakon 40 godina fobiji je hrabro pogledala u oči s 1.500 metara visine. 'Konkretno me muči to što je noć, radije bih da je dan, ljepše bi se i ugodnije osjećala da je tako, a i bolje bih vidjela gdje se nalazim, da se mogu orijentirati', rekla je Renata.

Unatoč savjetima stjuardesa, strah nije nestao. 'Ne mogu reći da sam ga u potpunosti savladala, ali na dobrom sam putu', kazala je Renata. Posadi su oblaci radno mjesto, a visina svakodnevica. 'Veća je šansa da dobijem jackepot, nego da ovaj avion padne. Dnevno se napravi 30.000 letova, a padne jedan avion u tri, četiri mjeseca', rekao je Nikola Hodalić, kapetan.

>> Šukerov horor u avionu: Sanadera je bacalo kao da ima 20 kilograma!

Andrija je često putovao avionom, ali jedan napadaj panike sve je promijenio. 'U tom sam trenu htio iščupati stolac i skočiti van iz aviona da umrem, jer sam bio siguran da ću umrijeti ovako i onako', ispričao je Andrija. Tečaj mu je pomogao. 'Uspio sam poletjeti i mislim da me više neće bit strah', kaže Andrija.

Prevladati strah pomažu i stjuardese. 'Svakom pokušavamo individualno pristupiti, objasniti što se događa sa zrakoplovom u pojedinom trenutku, zašto određeni zvuk, zašto određena situacija', rekla je Melisa Ašarević, stjuardesa. Nakon tečaja tijekom ugodnog leta putnici su sigurno sletjeli, a strah od visina ostavili u oblacima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene