Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KONZULTACIJE SE NASTAVLJAJU

Dnevnik Nove TV doznaje: Ovaj tjedan nećemo dobiti nasljednika bivšeg ministra Darka Horvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj tjedan nećemo dobiti novog ministra graditeljstva, doznaje Dnevnik Nove TV. Premijer Plenković, zbog stanja u Ukrajini, u četvrtak navečer hitno odlazi u Bruxelles na izvanredno Europsko vijeće. Nekoliko je imena na stolu. Konzultacije se nastavljaju idući tjedan.

U Banskim dvorima od jutra sastanci. Novi ministar traži se u HDZ-ovim redovima.

Davor Filipović, zastupnik u gradskoj skupštini (HDZ) kaže kako se s njegovim imenom spekuliralo za sve i svašta.

A koga HDZovci vide na toj funkciji? Oleg Butković poručuje kako će o tome će odlučiti premijer, a ne on.

Mario Kapulica kaže kako smatra da nemaju vremena za gubljenje i misli da će to biti jako brzo.

Onog koga HSLS i Reformisti nisu vidjeli u Horvatovoj fotelji je Stjepan Čuraj.

Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a, kazao je kako ne može reći da je doživio nož u leđa: "Kad netko se ponaša sukladno nekim očekivanjima,onda ne mogu reći da su me previše iznenadili."

Marija Selak Raspudić, saborska zastupnica Mosta, ističe kako u HDZ-ovim redovima nije gužva za ministarsko mjesto. "Čini se da su čak i HDZ-ovci konačno shvatili da je ministarska fotelja u HDZ-ovoj Vladi danas, vjerojatna karta za Remetinec sutra."

Davorko Vidović, saborski zastupnik (Klub zastupnika Socijaldemokrata) izjavio je: "Ovdje se radi o krpanju vladajuće većine o jeftinim kupovinama i shvaćanju ministarskih položaja kao nagrada."

Hrvoje Zekanović, nezavisni saborski zastupnik na pitanje što da dobije ponudu za mjesto ministra, u šali odgovara kako bi prihvatio.

Dio oporbe sumnja kako HDZ-ovci traže nove ruke u Saboru. Hrvoje Zekanović pojašnjava da ne razmišlja o podršci vladajućima.  

Miroslav Škoro, saborski zastupnik Kluba "Za pravednu Hrvatsku", na pitanje bi li pristao da ga netko iz HDZ-a pozove na neformalnu kavu, odgovara da ne bi.

Pročitajte i ovo Mislav Bago do petka novi prijedlog ministra Analiza Mislava Bage: "Sigurno neće biti prevelikih redova ispred Banskih dvora, pitanje je hoće li uspjeti naći kandidata"

Pročitajte i ovo Mislav Bago TKO NAKON HORVATA? Ministar Tomo Medved nakon koalicijskog sastanka: "HDZ će do kraja ovog tjedna predložiti novog ministra iz svojih redova"

Vesna Vučemilović, saborska zastupnica (HS), ističe kako ona misli svojom glavom i poručuje da je prestanu uzimati zdravo za gotovo.

Šef SDP-a Peđa Grbin poziva sve na prijevremene izbore. Ali nema naznaka da bilo tko od partnera i dalje - ne želi sudjelovati. Konzultacije o novom ministru nastavljaju se idući tjedan, jer premijer sutra odlazi na hitan sastanak u Bruxelles. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene