Mirko Drašković
Mirko Drašković Foto: MUP

Među najtraženijim seksualnim prijestupnicima u Europi koji su u bijegu od kazne nalazi se i 53-godišnji hrvatski državljanin Mirko Drašković.


Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako 19 zemalja u Europi, među kojima i Hrvatska, sudjeluje u kampanji Europola kako bi se javnost uključila u pronalaženje nekih od najopasnijih seksualnih prijestupnika.

Vezani članci Zgrade, ilustracija - 2 Neobičan obrat: Djevojka koja žica za stan u Zagrebu prodaje kuću u Sisku? "Mama je nezaposlena, a kuća je od brata" Pravilno disanje i bolesti - 5 Disanjem započinje život, ali s vremenom zaboravimo kako se to radi pravilno. No, postoji rješenje: "Nisam mogao sastaviti dvije riječi, a sad normalno pričam"

Osamnaest bjegunaca koji su osumnjičeni ili osuđeni za počinjenje seksualnih prijestupa odabrani su i istaknuti na web-stranici najtraženijih bjegunaca u Europi, EU Most Wanted Fugitives.

Među njima je i 53-godišnji hrvatski državljanin Mirko Drašković, za kojeg je izdan europski uhidbeni nalog. Drašković je osuđen na zatvorsku kaznu zbog silovanja, no u bijegu je od 2010. godine.

Iz MUP-a poručuju kako će u sklopu kampanje tijela za provedbu zakona tijekom iduća četiri tjedna online i na društvenim mrežama objavljivati fotografije 18 najtraženijih bjegunaca.

Ako ih prepoznate, svaka informacija može se poslati anonimno putem web-stranice eumostwanted.eu te će biti izravno proslijeđena nacionalnim istražiteljima koji tragaju za bjeguncem, ističu iz MUP-a.