Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Vladajuća koalicija ipak nije ugrožena

'Otvorila se mala trgovina, pratimo tko što nudi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a Josip Friščić izjavio je da njegova stranka nije raspravljala o eventualnom raskidanju vladajuće koalicije te da HSS ostaje u koaliciji, koju, istaknuo je, nikakve poruke u medijima neće ugroziti što se tiče većinske potpore koju uživa u Saboru.

'Mogu govoriti u svoje i u ime HSS-a, niti na jednom tijelu niti smo raspravljali o tome niti je bilo nekakve inicijative da se koalicija raskida ili da ona ne funkcionira', rekao je Friščić novinarima u Saboru, upitan kako gleda na neslužbene medijske najave o izlasku HSLS-a iz vladajuće koalicije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jasen Mesić - kandidat za gradonačelnika Sanader: Konačno je jasno da SDP ima dvije liste u Zagrebu Slika nije dostupna Friščić: 'Od ZERP-a ne odustajemo'

Ustvrdio je da koaliciju neće ugroziti nikakve priče i poruke u medijima, budući da i koalicija i vlada uživaju potporu saborske većine.

'Kroz medije pratimo što dalje i kako se ponašaju drugi partneri. Imam osjećaj da je tu puno priče i da se, da tako kažem, otvorila malo trgovina tko što nudi, ali zasigurno da i te priče i te poruke ne ugrožavaju koaliciju kada govorimo o broju zastupnika za donošenje odluka u saboru i pogotovo za funkcioniranje vlade kroz sve resore', poručio je Friščić.

Na novinarsko pitanje može li, što se HSS-a tiče, premijerka Jadranka Kosor mirno spavati, Friščić je odgovorio da će se HSS i dalje djelovati sukladno koalicijskom sporazumu.

'Što se tiče HSS-a, on je partner koji je zaključio sporazum i funkcionira sukladno tom sporazumu i ni jednog trenutka zbog svojih izvornih interesa nije ugrožavao funkcioniranje vlade i parlamenta', rekao je čelnik HSS-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene