Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HDZ-HSS-HSLS: Gotov prvi krug pregovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi krug pregovora koalicije HSS-HSLS o koalicijskom sporazumu s HDZ-om, na kojemu su članovi pregovaračkih timova jedni druge izvijestili o zahtjevima, završio je poslijepodne nakon nešto više od sat i pol razgovora.

Pregovori će se nastaviti sutra u 16 sati u središnjici HSS-a.

Pročitajte i ovo Blokovi na ljevici - 5 SDP ili Možemo! Novi ljubavni trokut na ljevici? Za nju se bore dvije najveće stranke Slika nije dostupna Jasen Mesić - kandidat za gradonačelnika Sanader: Konačno je jasno da SDP ima dvije liste u Zagrebu

Potpredsjednik HSS-a, Božidar Pankretić, rekao je novinarima nakon sastanka u središnjici HSLS-a kako su "dosta operativno krenuli" nakon jutrošnjeg sastanka čelnika stranaka na kojemu je dogovoren početak pregovora.

"Informirali smo se međusobno o zahtjevima", rekao je Pankretić, a to je potvrdio i član predsjedništva HDZ-a Damir Polančec koji je rekao kako su na današnjem sastanku obje strane prezentirale svoje "pregovaračke platforme".

Pankretić je rekao kako je javnost već upoznata sa zahtjevima
koalicije HSS-HSLS kojoj je, kako je rekao, najvažniji preporod hrvatskog sela, a izdvojio je još i pitanje ZERP-a, ulaska u NATO savez, kao i pitanje obrazovanja.

"Razmijenili smo te informacije oko zahtjeva i dogovorili se da
nastavljamo razgovarati dalje, sutra u 16 sati u HSS-u", rekao je Pankretić.

Polančec je rekao kako će "pokušati pregovarati na način da se vide najmanje jednom dnevno", a obje će strane u međuvremenu, kako je rekao, "vodstvima svojih stranaka predstaviti ono što su danas jedni drugima prezentirali".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene