U Zagrebu je otvorena izložba ''Murtić 100'' u čast našem velikom umjetniku Edi Murtiću. S otvorenja se javila reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec.

Galerija


Na izložbi se može vidjeti više od stotinu djela Ede Murtića iz različitih razdoblja njegova stvaranja.

Vezani članci Stephanie Prekali - 1 Doživite Novu apstrakciju uz glazbeni program Stephanie Prekali u zagrebačkoj Laubi! Slika nije dostupna U Umjetničkom paviljonu otvorena izložba Joana Miroa

"Više od šest desetljeća je trajala njegova bogata karijera, a svakih otprilike deset godina je kompletno mijenjao tehnike i stilove kojima se bavio pa su autori ove izložbe, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, upravo to htjeli naglasiti, njegovo bogatstvo i raznovrsnost. Izložbu je obišao i predsjednik Zoran Milanović.

Na izložbi se može stvarno vidjeti od šarenila do sivila, od slikarstva, mozaika, keramike do grafike, zaista je bogat opus. Ovdje su i članovi Murtićeve obitelji, za njih je to posebno emotivan dan.

Oni su također sudjelovali u stvaranju ove izložbe, a za posjetitelje vrijede epidemiološke mjere, obvezne su maske, distanca i dezinfekcija", izvijestila je reporterka Viktorija Bednjanec. 

Izložba je u Meštrovićevu Paviljonu otvorena do 18. srpnja.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr