Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Obnova je sadašnjost'

Otvoren obnovljeni odjel za dječje bolesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obnovljen odjel za dječje bolesti u Šibeniku svečano je otvorio ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, kazavši da je obnova bolničkih odjela u Šibeniku projekt za sadašnjost, a gradnja nove bolnice projekt za budućnost.

'U proračunu za sljedeću godinu izdvojena su tri do četiri milijuna kuna za izradu idejnih projekata za novu bolnicu u Šibeniku', naglasio je Milinović. Nova bolnica u Šibeniku planira se na prostoru bivše vojarne 'Bribirskih knezova'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Broj oboljelih raste WHO poslao ozbiljno upozorenje o širenju zarazne bolesti: Može biti smrtonosna, ali se može spriječiti POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

Odjel za dječje bolesti, obnavljan oko godinu i pol dana, potpuno je preuređen i nabavljena je posve nova oprema za dijagnostiku, a sve je stajalo oko osam milijuna kuna. Osim Ministarstva, Šibensko-kninske županije i grada Šibenika u financiranju obnove sudjelovala su i 32 donatora, a početak obnove potaknuo je poduzetnik Josip Stojanović.

'Odjel za dječje bolesti u šibenskoj Općoj bolnici osnovan je 1943. i od tada je ovo prva cjelovita rekonstrukcija odjela, koji sada ima 18 postelja, a planira se i osnivanje dnevne bolnice', rekao je voditelj odjela Eugenio Stoini. Dodao je da obnovljeni odjel za dječje bolesti ima dva apartmana za 24-satni boravak roditelja s bolesnim djetetom.

Milinović je posjetio i gradilište Odjela za uho, grlo i nos u bolničkom krugu, za što je ove godine izdvojeno 3,5 milijuna kuna, a 500.000 kuna stajala je obnova krova na zgradi Kirurškog odjela. Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović u Šibeniku je rekao da je danas održan izvanredni sastanak u HZZO-u na kojemu je utvrđeno da će polica dopunskog osiguranja građanima vrijediti od dana uplate, a ne uz poček od 15 dana.

'Od dana kad se uplati polica dopunskog osiguranja posjet liječniku bit će moguć bez plaćanja participacije predočenjem uplatnice o dopunskom osiguranju. Time želimo spriječiti nepotrebne troškove građana', naglasio je Milinović. Takav će se postupak provoditi u prijelaznom razdoblju do 1. veljače 2009.

Na novinarski upit o slučaju smrti novinara Lidera Hrvoja Mateljića koji je preminuo u tijeku operacije prošlog tjedna u Zagrebu, ministar Milinović je kazao da 'ne želi prejudicirati inspekcijski nalaz koji ćemo dobiti ovih dana', izrazivši sućut Mateljićevoj obitelji.

Ministar je danas boravio i u Kninu gdje je posjetio bolnicu 'Hrvatski ponos'. Najavio je da će se kninskoj bolnici povećati mjesečni limit od 2,8 milijuna kuna. Točan iznos novog limita za kninsku bolnicu, kao i za sve druge hrvatske bolnice, znat će se do kraja godine, a ne kao što je to bilo prije, tek u proljeće godine za koju se određuje limit, rekao je Milinović. Ove smo godine u opremu kninske bolnice uložili 2,8 milijuna kuna, a sljedeće ćemo uložiti još 7,8 milijuna kuna', naglasio je Milinović u Kninu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene