Osječki laboratorij radi u još boljim uvjetima. Naime, europski novac odlučili su investirati u laboratorij u kojem će se testirati i analizirati hrana.
Pročitajte i ovo
Prošlo je 33 godine
Tužna obljetnica u Osijeku: "Otišao je sa 17 i pol godina..."
LOŠ IZBOR METE
Pijani muškarac na benzinskoj u Osijeku krenuo autom unatraške: Nevjerojatno je u koga se baš zabio
Laboratorij je koncipiran da se može odraditi sve od polja do gotovog zdravstveno ispravnog proizvoda.
Na svečanom rezanju vrpce, bio je i ministar poljoprivrede. U zdravstvenu ispravnost i kvalitetu domaće hrane ne dvoji. "Kada govorimo o hrvatskoj hrani, ona je najkvalitetnija koju hrvatski potrošač može kupiti. Sve naše proizvođače kontroliramo na dnevnoj razini", rekao je Tomislav Tolušić.
Novi laboratorij za analizu hrane (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Foto:
DNEVNIK.hr
Kad je u pitanju meso, inspekcije su prošle godine provele 14 468 inspekcijskih nadzora. Donesena su 5 023 rješenja za otklanjanje raznih nepravilnosti. Podneseno je 757 optužnih prijedloga te 6 kaznenih prijava. Kontroliralo se i mlijeko i sirevi, ali i jaja.
No, godinu prije jaja se nisu kontrolirala, pa zato potrošači sumnjičavo gledaju na kontrole i inspekcije.
Novi laboratorij za analizu hrane (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Foto:
DNEVNIK.hr
A pravilnim postupanjem s hranom i sami građani mogu učiniti puno. Posebice tijekom visokih temperatura, koje nam tek slijede.
Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr