Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najskromniji do sada

Otvoren 15. sajam nautike u Splitu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu je danas otvoren Croatia boat show, nautički sajam koji već 15. godinu ljudima iz nautičkog biznisa nudi mogućnost prodaje i najma brodova. No, izlagači su očito pod pritiskom krize pa je ove godine najskromniji do sada.

Ove godine boat show bi mogao biti više izložba nego sajam. No, vrijeme je lijepo, a prva dva dana ulaz je besplatan pa su Splićani danas rado ušli i razgledavali. Ipak je ovo jedan lijep primorski ugođaj. No, zaista su izostali mnogi jaki izlagači, nema onih mega jahta koje su koštale zapanjujuće svote, ali to je tako, organizator ističe da su i u Italiji sajmovi pali na pola izlagača.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!"

Isto tako, direktor sajma kaže kako su da održe sajam čak nudili i besplatne štandove nekim izlagačima, no oni jednostavno nisu imali niti novac za transport i organizaciju dolaska. Ne zvuči optimistično, ali i sama činjenica da se sajam održava bolja je od toga da se ta tradicija okupljanja ljudi iz jakih financijskih krugova posve prekine.

>> Nautički turizam - biznis o kojem Hrvatska treba još puno učiti!

Nekada su jahte zauzimale čitavu luku, sada jedva nešto malo pred Rivom i Kapetanijom. 'Ovo je jedna od najgorih godina, prodavači izlagači zadnje dvije godine nisu prodali niti jedan brod', kazao je Vicenco Blagaić, direktor sajma.

Sajam je otvorio savjetnik ministra turizma Ivo Bašić. ' Pohvalno je da je u ovakvoj situaciji sajam otvorio', kazao je. Split voli ovaj dašak luksuza, ulaz u svijet igračaka koje stoje više milijuna eura - rijetkima dostupan. A lijepo vrijeme i besplatan ulaz odmah su privukli brojne Splićane i goste. Sajam se održava pet dana, od danas do kraja tjedna. Danas i sutra je besplatno, a ostale dane uz ulaznice.

Sigurno je da će mnogi rado svratiti i uživati u jahting atmosferi, a što se tiče poslovanja, organizator vjeruje da su najgore prošli i da će se sa ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju i prodaja brodova pokrenuti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene