Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Baka koja je pokrenula otmicu unuke željela ju je zastrašiti i natjerati na povratak kući, no otete su ukupno četiri djevojke. Tvrdi da bi to opet napravila, a dodaje i kako ne zna ništa o policajki koja je sudjelovala u akciji.


Nakon što je splitska policija prijavila sedam osoba zbog otmice, otkriveno je i tko stoji iza cijelog slučaja. U pitanju je baka (71) iz Obrovca Sinjskog, koja je bila do te mjere zabrinuta za unuku (19) da je, po njenom mišljenju, morala nešto poduzeti. Kako kaže, unuka joj je upala u loše društvo iz kojeg je nije znala drugačije izvući, piše Dalmacija danas.

Vezani članci Vice Mihanović HDZ-ov kandidat za Split najavio gradnju četiri dječja vrtića i 150 stanova, a planira i osnivanje dugoočekivanog azila za životinje Siniša Vuco Vuco ima izborni program: Na čelu Splita će volontirati, a objavio i da bi na proslavu Sv. Duje doveo dva svjetski poznata benda

Tvrdi kako je nešto morala poduzeti. Iako nikada nije nikome ništa napravila nažao, dodaje kako bi opet pokušala spasiti unuku od sumnjive ekipe, samo ne na ovakav način.

"Policija je profesionalno obavila svoj posao, svaka im čast. A ne znam ništa o toj policajki koja je sudjelovala u svemu, samo sam se požalila prijateljici kako je mala zapala u loše društvo, kako se svašta događa u stanu u Splitu te da treba nešto poduzeti“, kazala je baka.

Roditelji djevojke su u Njemačkoj, a baka je rekla kako je do prije koji mjesec sve bilo u redu. Njena unuka je išla u privatnu srednju školu i našla posao.

Što se točno dogodilo

Otmica se dogodila u noći na 1. veljače. Unuka je s prijateljicom unajmila stan na Mejama pa su te večeri imali party. Došla je još jedna prijateljica i žena koja im je iznajmila stan. Prema planu koji su skovale baka i njena prijateljica, trebalo je unuku dobro prestrašiti.

Stoga su u stan, maskirani fantomkama, upali dva muškarca i jedna žena, inače policajka, koji su prestrašene djevojke ukrcali u kombi, vezali ih te ih odveli do kamenoloma između Dugopolja i Dicma.

Vlasnicu stana su prethodno pustili, sve joj objasnili, a s djevojkama nastavili po planu, kako bi ih u kamenolomu "spasio" ujak djevojke. Sve se međutim izjalovilo kada ih je, prije ujaka, pronašao čuvar te obavijestio policiju. Tako je protiv bake pokrenut kazneni postupak, a prava je sreća da je sve završilo na tome.

Jedna od otetih djevojaka je kći nekadašnjeg zapovjednika specijalaca splitske policije, javlja Dalmacija danas.