Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavila policija

Otkriven uzrok požara u Puli: Izgorjelo ukupno 28 vozila i kamp-prikolica, šteta se još zbraja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarska policija objavila je kako je očevidom utvrđeno da je uzrok požara u Puli otvoreni plamen nepoznatog porijekla.

Policija je u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obavila očevid na požarištu te su utvrdili da je požar izbio 9. srpnja oko 11:40 s istočne strane Premanturske ceste ispod stupa dalekovoda. Uzrok požara je otvoreni plamen nepoznatog porijekla.

U požaru je izgorjelo oko 35 hektara borove šume, niskog raslinja i suhe trave te poljoprivrednog zemljišta. Na adresi Kavrerski put izgorjelo je 25 vozila raznih marki i godišta, kao i jedna kamp-prikolica, sve u vlasništvu pravne osobe iz Pule. Također su izgorjela još tri vozila, traktor, generator i prikolica, a policija nastavlja utvrđivati tko su vlasnici oštećenih predmeta te jesu li nastala još kakva oštećenja. Ukupna materijalna šteta zasad nije poznata.

Policija nastavlja utvrđivati okolnosti izbijanja požara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gradski dio šume FOTO Opet gorjelo u Puli: Vatra buknula u blizini pročistača na Valkanama, požar je ubrzo lokaliziran

Istarska policija upozorava građane i kako je u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada na području Istarske županije zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru.

"Tijekom ljetnih mjeseci zbog velikih vrućina i visokih temperatura postoji veća opasnost od izbijanja požara na otvorenom prostoru. Najčešći uzroci požara na otvorenom prostoru su nekontrolirano spaljivanje korova i suhe trave, korištenje otvorenih ložišta, roštilja, bacanje opušaka i slično. Ovakvi se požari zbog nedovoljne pozornosti lako mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote.

Pročitajte i ovo Enes Veljačić NA POŽARIŠTU Požar u Puli gasili su i građani: "Uzeo sam jedan šlauf i gasio... Moliš se da sve prođe kako treba." Vatrogasci će dežurati cijelu noć

Stoga upozoravamo građane i turiste da se pridržavaju zabrane paljenja vatre na otvorenom, da ne bacaju zapaljive predmete kroz prozore vozila, da provjere jesu li sve poduzeli da ne nastane požar te da vlastitim vozilima ne zatvaraju vatrogasne prilaze interventnim vozilima", objavila je policija.

Detalji požara na Pašmanu 

Požar koji je u petak, 8. srpnja 2022. izbio oko 11:15 s južne strane otoka Pašmana lokaliziran je oko 15 sati. Vatra se proširila na nisko raslinje i borovu šumu, a u gašenju su sudjelovali svi pripadnici Javnih vatrogasnih postrojbi i DVD-a te tri protupožarna zrakoplova, javila je policija.

Opožareno je oko 105 hektara niskog raslinja i suhe trave, a u potpunosti je izgorjela jedna kamp-kućica, dok su dva objekta oštećena. Materijalna šteta još se utvrđuje.

Nakon očevida u tijeku je kriminalističko istraživanje u vezi s kaznenim djelom Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene