Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA POŽARIŠTU

Požar u Puli gasili su i građani: "Uzeo sam jedan šlauf i gasio... Moliš se da sve prođe kako treba." Vatrogasci će dežurati cijelu noć

Aktualno Galerija Enes Veljačić Enes Veljačić Foto: DNEVNIK.hr Ivica Rojnić, zapovjednik Javne vatrogasne postaje Pula Ivica Rojnić, zapovjednik Javne vatrogasne postaje Pula Foto: DNEVNIK.hr Automobili izgorjeli u požaru u Puli - 1 Automobili izgorjeli u požaru u Puli - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Automobili izgorjeli u požaru u Puli - 2 Galerija 1/4 >>
Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar bila je u Puli. Požar koji je u subotu izbio, drugi je veliki požar u samo nekoliko dana u Istri.

Istra od ponedjeljka gori, dva puta bili su pozvani i kanaderi kako bi pomogli vatrogascima jer su požari bili veliki. U subotu su požar uz vatrogasce i kanadere gasili i građani.

Gost Dnevnika Nove TV, Enes Veljačić, sasvim se slučajno našao na požarištu.

Kad je ugledao vatru, parkirao je auto i stao pokraj puta.

"Vidjeli smo ljude da trče i gase vatru, pridružio sam se njima", kazao je te dodao kako je sve izgledalo strašno. U jednom trenutku i sam je bio u opasnosti, ali ističe kako je sve bilo lakše kad su došli kanaderi.
Veljačić i još nekoliko mještana bili su okruženi vatrom.

"Uzeo sam jedan šlauf i gasiš. I moliš boga da prođe sve kako treba. U tom trenutku ne razmišljaš o ničemu. Gledaš druge ljude i to je to", kazao je Veljačić.

U požaru je izgorjela i jedna strana automobila njegove supruge.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Ivica Rojnić rekao je da će policija utvrditi uzrok požara, no kaže i kako je vatru mogao uzrokovati otvoreni plamen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POŽAR LOKALIZIRAN VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte najdramatičnije trenutke današnje borbe s požarom u Puli

Pročitajte i ovo Požar u Vinkuranu - 7 POŽAR LOKALIZIRAN VIDEO Dramatične scene iz Pule, izgorjelo 40 hektara: Čule se i eksplozije, plamen progutao automobile i neke objekte

"Prije pet dana tu je blizu bio požar većih razmjera, sumnjamo da je moguće i s njega, ali nije to baš pouzdano, moguće je da je i od otvorenog plamena, ali to će policija utvrditi", kazao je Rojnić.

Pojasnio je da je otvoreni plamen korištenje opuška ili nečeg drugog što može uzrokovati požar, slučajno ili namjerno.

Požar u Puli oko 19 sati je lokaliziran, na terenu je 80 vatrogasaca s 30 vozila. U 19 sati povukli su se kanaderi.

Izgorjela su vozila koje je pulski automehaničar koristio za rezervne dijelove, a detonacije su se mogle čuti zbog ostataka odbačenih lakova i sprejeva u spremnicima, pojasnio je zapovjednik JVP-a Pula.

Vatrogasci će cijelu noć dežurati

Vatrogasce čeka teška noć, bez obzira na to što je požar lokaliziran. Kanaderi su se povukli oko 19 sati, ali veliki broj vatrogasaca s vozilima ostat će dežurati cijelu noć, odnosno minimalno 72 sata, a bude li to potrebno – i duže.

"Ono što vatrogasci sada rade je dogašivanje požara, rubova požariša i sanacija. To znači da moraju paziti rubove požara kako se on ne bi širio izvan gabarita u kojima je lokaliziran. Bude li potrebno, oni će ulaziti i duže u požarište, no kako sada stvari stoje to za sada nije potrebno", izvijestila je Dollar.

Prema prvim procjenama izgorjelo je oko 35 hektara šume, niskog raslinja, neki pomoćni objekti, kamp-prikolice... nasreću, nije bilo ljudskih žrtava, a uzrok će biti poznat naknadno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene