Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GfK istraživanje

Otkrijte koja zemlja u regiji bilježi nevjerojatnih 780 posto veću prodaju tableta !

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svakim danom sve više ljudi pristupa Internetu preko mobitela, prijenosnih računala, tableta ili televizije. GfK Retail&Technology proveo je istraživanje o prodaji mobitela, smartphone-ova i tableta u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

Penetracija Interneta u Europi iznosi preko 65% i još uvijek raste, a prikazani podaci, koji se odnose na 2012.-tu i prvu polovicu ove godine bilježe uistinu značajan porast prodaje tableta u odnosu na prethodno razdoblje, doznajemo iz GfK.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

>>Evo kako nas tehnologija oblikuje! A i mi nju...

Tržište tableta je pokazalo značajan rast u odnosu na prvu polovicu prošle godine: U Sloveniji je zabilježen rast prodaje tableta od 160%, u Srbiji od 530%, dok je u Hrvatskoj prodaja tableta u odnosu na prvu polovicu 2012.-e porasla za čak 780% ! tako je u Hrvatskoj već u prvoj prvoj polovici ove godine prodano 172.089 tableta, u Srbiji 35.157, a u Sloveniji koja tisuća manje - točno 33.569 tableta. 

Po broju prodanih smartphone-ova u prvoj polovici ove godine prednjači Hrvatska s 349.000 prodanih pametnih telefona, slijedi Srbija s 266.000 i Slovenija s 122.000 prodanih smartphone-ova. isti je trend zabilježen u sve tri zemlje - rast prodaje pametnih telefona raste, a 'običnih' mobitela - pada.

>>Tablet budućnosti: Savitljiv i tanak kao papir!

Najveći porast prodaje smartphone-ova ponovno je zabilježen u Hrvatskoj – 61% veća prodaja u odnosu na prvu polovicu 2012.-e, u Srbiji je prodaja smartphone-ova narasla 52%, a u Sloveniji – 30%. Što se tiče mobitela, u Sloveniji i Hrvatskoj ih je u prvoj polovici 2013.-e prodano 18% manje u odnosu na isti period prošle godine, dok je u Srbija pad prodaje mobilnih telefona iznosio 14%.

Na osnovi rezultata prodaje i ostalih čimbenika na tržištu, može se predvidjeti da potražnja za tabletima neće padati. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene