Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati se vratili iz Istanbula

'Otišli smo s mjesta eksplozije u Istanbulu pola sata prije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jučerašnjem napadu bombaša samoubojice na policijsku ophodnju na glavnom istanbulskom trgu, ranjene su 32 osobe.

Ozlijeđenih Hrvata nije bilo, a neki su se već danas vratili kućama. 'Taman smo pola sata prije same eksplozije otišli s Trga Taksim, nakon što smo se vratili popodne, sve je bilo očišćeno, sve je bilo puno policije', rekla je Željka Krištić.

Pročitajte i ovo Boeing 767 Nesreća u Turskoj Zamalo tragedija: Avion sletio bez bez ključnog dijela, oglasilo se ministarstvo Ilustracija Treći u samo nekoliko dana Prišao joj u knjižnici i nabio ju u glavu: Političarki pružena pomoć, traga se za napadačem

'Ali ljudi su normalno poslije bili tamo kao da se ništa nije dogodilo i mi smo izašli u tu glavnu ulicu i šetali i sve normalno obavljali', dodala je. 'Nije ništa neuobičajeno veća sigurnosna provjera ili nešto da se vidi da je veća gužva, samo jedan zarez u svjetskim događanjima', rekao je Siniša Ostojić.

>> Eksplozija u Istanbulu, najmanje 32 ranjenih

Podsjetimo, samoubilački bombaški napad se dogodio kod glavnog trga u Istanbulu, blizu mjesta gdje se nalazi anti-prosvjedna policija. Meta je najvjerojatnije bila policija, čijih je pripadnika i bilo najviše među ozlijeđenima.

Bombaš je kod sebe imao dvije bombe, no jedna od njih nije eksplodirala i pronađena je kraj ostataka njegova tijela. Napad se dogodio pri njegovom pokušaju da uđe u policijski autobus, no do eksplozije je došlo prije.

Srećom, u napadu nitko nije poginuo iako su dvje ozlijeđene osobe u teškom stanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene