Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U jučerašnjem napadu bombaša samoubojice na policijsku ophodnju na glavnom istanbulskom trgu, ranjene su 32 osobe.


Ozlijeđenih Hrvata nije bilo, a neki su se već danas vratili kućama. 'Taman smo pola sata prije same eksplozije otišli s Trga Taksim, nakon što smo se vratili popodne, sve je bilo očišćeno, sve je bilo puno policije', rekla je Željka Krištić.

Vezani članci Ante Bjažević Ogorčeni ravnatelj nakon novog napada na socijalne radnike: ''Nova Gradiška, Ivanić-Grad, Kaštel. Tko je sljedeći?'' Napad na beskućnika Tinejdžeri se iživljavali na beskućniku u Podsusedu: "Bilo ih je sedam. Pokušao sam se obraniti, ali bilo ih je previše"

'Ali ljudi su normalno poslije bili tamo kao da se ništa nije dogodilo i mi smo izašli u tu glavnu ulicu i šetali i sve normalno obavljali', dodala je. 'Nije ništa neuobičajeno veća sigurnosna provjera ili nešto da se vidi da je veća gužva, samo jedan zarez u svjetskim događanjima', rekao je Siniša Ostojić.

>> Eksplozija u Istanbulu, najmanje 32 ranjenih

Podsjetimo, samoubilački bombaški napad se dogodio kod glavnog trga u Istanbulu, blizu mjesta gdje se nalazi anti-prosvjedna policija. Meta je najvjerojatnije bila policija, čijih je pripadnika i bilo najviše među ozlijeđenima.

Bombaš je kod sebe imao dvije bombe, no jedna od njih nije eksplodirala i pronađena je kraj ostataka njegova tijela. Napad se dogodio pri njegovom pokušaju da uđe u policijski autobus, no do eksplozije je došlo prije.

Srećom, u napadu nitko nije poginuo iako su dvje ozlijeđene osobe u teškom stanju.