Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIDEO: Napad bombaša samoubojice

Eksplozija u Istanbulu, najmanje 32 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 32 osobe su ozlijeđene u samoubilačkom bombaškom napadu u središtu Istanbula, javljaju turski mediji.

Policija je okružila područje oko glavnog trga Taksim, gdje se eksplozija dogodila. Hitna pomoć je neke ranjenike prevezla u bolnicu, dok ostale zbrinjavaju na mjestu događaja. Po tlu se mogu vidjeti kako leže dijelovi ljudskih tijela, piše BBC.

Pročitajte i ovo Snimke napadačice iz Turske - 2 POGINULO ŠESTERO LJUDI Objavljene snimke napadačice iz Istanbula: Policija otkrila njezino kretanje prije eksplozije Očevid nakon eksplozije u Istanbulu UŽAS U TURSKOJ VIDEO Objavljena snimka uhićenja žene osumnjičene za podmetanje bombe, ministar zaprijetio osvetom

Do eksplozije je došlo blizu mjesta gdje se nalazi anti-prosvjedna policija. Gotovo polovica ozlijeđenih su policajci. 'Napadač je muškarac', rekao je šef istanbulske policije Huseyin Capkin. Bombaš je kod sebe imao dvije bombe, no jedna od njih nije eksplodirala i pronađena je kraj ostataka njegova tijela.

Napad se dogodio pri njegovom pokušaju da uđe u policijski autobus, no do eksplozije je došlo prije. Mrtvih u napadu nije bilo, ali su dvije ozlijeđene osobe u teškom stanju.

>> Istanbul: U eksploziji poginulo 20 osoba

Napadali Kurdi, ali i Al Qaida

Po njegovim riječima, meta eksplozije bila je policija. Nije poznato tko stoji iza ovog napada. U prošlosti su kurdski pobunjenici, ali i Al Qaida znali izvoditi bombaške napade u Istanbulu. Trg je zatvoren i na mjesto eksplozije stigle su hitne službe kao i pirotehnička postrojba za slučaj da postoji još neko eksplozivno sredstvo.

Trg Taksim nalazi se u istoimenoj četvrti u europskom dijelu Istanbula. Taksim je najveća trgovačka, turistička i zabavna četvrt poznata po svojim restoranima, trgovinama i hotelima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene