Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader izjavio

'Otišao sam jer nisam mogao ispuniti obećanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Sanader u srijedu je u Austriji održao predavanje o Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi u procesu pristupanja europskim integracijama. Iako se prvi put pojavio pred javnošću, nije želio odgovarati na novinarska pitanja izvan zadane teme.

'Ovo je predavanje organiziralo Austrijsko društvo za vanjsku politiku i Ujedinjene narode, pa molim da pitanja budu usredotočena na međunarodnu i vanjsku, a ne hrvatsku unutarnju politiku', intervenirao je Wolfgang Schüssel, predsjednik Društva na pitanje upućeno Sanaderu o stanju u Hrvatskoj, a prenosi Novi list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićen na autocesti, noć proveo pritvoru VIDEO: Snimka privođenja Sanadera Slika nije dostupna Sanader Dodiku: 'Morao bi znati kako se ponaša kad se dođe u goste'

No, Sanader je ipak odgovorio na pitanje je li razočaran ili ljutit na svoje kolege te na činjenicu da nije popularan jer je otišao bez objašnjenja. Istakao je kako mediji izjave izvlače iz konteksta i stvaraju afere iz ničega. Dodao je kako je HDZ nakon dolaska na vlast i nakon reformiranja stranke definirana dva prioriteta, a to su ulazak u NATO i EU. Sanader je rekao kako je jedan cilj ostvaren, a drugi je uporno odgađan.

>> HDZ: To je laž, nikoga Sanader nije optuživao za raskol

'U jednom trenutku je moja vjerodostojnost došla u pitanje, nisam mogao ispuniti što sam obećao. Bila je to jedna od najtežih odluka u mom političkom životu, i bio sam svjestan svih posljedica kada sam ju donosio. Htio sam proizvesti šok i natjerati Europu da nešto napravi. Kao što danas vidite, to se i isplatilo', rekao je Sanader, a prenosi Novi list.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene