Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gusari su u Indijskom oceanu oteli brod koji je plovio pod panamskom zastavom, a postoji mogućnost da se među 31 članom posade nalazi i hrvatski pomorac, objavilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).


'Postoji mogućnost da se među otetom posadom nalazi i hrvatski državljanin', doznaje se iz MVPEI-a koji navodi da će pratiti tijek situacije i izvještavati javnost.

Pomorska operacija EU-a za borbu protiv gusarstva Atalanta objavila je, kako prenosi AFP, da je brod Hannibal II. koji je prevozio biljno ulje iz Malezije napadnut približno 860 nautičkih milja istočno od roga Afrike, odnosno bliže indijskoj nego somalskoj obali, priopćila je Atalanta, kako prenosi France presse.

Vezani članci Rječnik, ilustracija (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Znate li što su kihobran i novosnik? Traži se najbolja nova hrvatska riječ Slika nije dostupna Oteti saudijski supertanker na obali

Na brodu otetom brodu, po navodima Atalante, bio je 31 član posade, među kojima 23 Tunižana, 4 Filipinca i po jedan Gruzijac, Rus, Marokanac i Hrvat. (Hina)