Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osumnjičeni za požar u Tučepima pušten na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičeni djelatnik Komunalnog poduzeća "Čistoća" iz Makarske 25-godišnji J. P. priveden je večeras pod sumnjom da je izazvao požar između Tučepa i Makarske istražnom sucu Istražnog centra Županijskog suda u Splitu koji je ocijenio da ga nema potrebe zadržavati u pritvoru pa ga je pustio na slobodu.

U izjavi sucu Mlađenu Prvanu osumnjičeni J. P. kazao je da je išao i tog dana na posao kao svaki dan pješke i da je zapalio dvije cigarete i opuške nesvjesno bacio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobit će odštetu Oslobođen nakon 32 godine: Zatvorili ga za trostruko ubojstvo koje nije počinio Slika nije dostupna Nisu odgovorni Nizozemska: Pušteno sedmero osumnjičenih za pripremu terorističkih napada

Dodao je da on ne zna je li to izazvalo požar u kojem je izgorjelo 28 hektara borove šume i raslinja.

Na požarištu u Tučepima gdje je u jučerašnjem požaru izgorjela borova šuma, masline i nisko raslinje na površini od 28 hektara, noćas je u dežurstvu 60 vatrogasaca s 15 protupožarnih vatrogasnih vozila DVD-a s Makarskog primorja i dijela županije.

Požarište je pod nadzorom gasitelja ali se i dalje javljaju sporedne vatre iz borovih ili maslinovih panjeva koje gasitelji zalijevaju vodom, a posao im otežava jaka bura što puše na Makarskom primorju, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina koji je na požarištu u Tučepima.

Svaka vatra na požarištu kod Tučepa, pri jakoj buri što puše na Primorju, predstavlja potencijalu opasnost za nove požare tim više što se dijelom radi o vrlo teško pristupačnom terenu na kojemu je gorjelo proteklog dana, kazao je Glavina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene