Tomislav Horvatinčić
Tomislav Horvatinčić Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Tomislav Horvatinčić osuđen je zbog pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par. Od zagrebačkog Županijskog suda zatražio je da mu se odgodi odlazak u zatvor.


Osuđeni Tomislav Horvatinčić u srijedu se trebao javiti na odsluženje zatvorske kazne zbog pomorske nesreće koju je izazvao, a u kojoj je poginuo talijanski bračni par. Do sada je u nekoliko navrata zatražio i dobivao odgodu odlaska u zatvor zbot zdravstvenog stanja.

Posljednja odgoda bila je prije šest mjeseci, kad je Horvatinčić trebao biti operiran u Beču, no termin operacije se prolongirao na 26. veljače ove godine zbog epidemije koronavirusa. Horvatinčić je zbog toga zatražio novu odgodu na šest mjeseci zbog oporavka, piše Jutarnji list.

Informaciju je potvrdio i njegov odvjetnik Velimir Došen. Jutarnji neslužbeno doznaje da je Županijski sud u Zagrebu zatražio od zatvorske bolnice u Svetošimunskoj procjenu Horvatinčićevih argumenata.

Tomislav Horvatinčić (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Horvatinčić ni nakon godinu dana neće u zatvor, sad je kriva koronakriza i stanje u njemačkom zdravstvu

Tomislav Horvatinčić ispija kavicu na Cvjetnom Za dva dana mora iza rešetaka, ali... Tomislav Horvatinčić opet traži odgodu odlaska u zatvor

Nakon dobivanja procjene iz zatvorske bolnice, sudac izvršenja će odlučiti o tome hoće li Horvatinčić ponovno dobiti odgodu izvršenja zatvorske kazne. Na tu odluku se Horvatinčić može žaliti izvanraspravnom vijeću suda.