Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje dugotrajne patnje

Otac godinama tukao majku pred djecom: Sin puknuo i ubio ga, evo koliku je kaznu dobio

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Na zagrebačkom Županijskom sudu u petak je zbog usmrćivanja svog oca na dvije godine i osam mjeseci zatvora nepravomoćno osuđen Hrvoje Kovačec (26), doznaje se na sudu.

Hrvoju Kovačecu (26) je u kaznu zatvora uračunat jednomjesečni boravak u istražnom zatvoru, određena mu je mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu, a mora platiti i 21.951 euro troškova sudskih vještačenja.

Tužiteljstvo je Kovačeca najprije teretilo za ubojstvo, ali je tijekom postupka, a na temelju provedenih dokaza, sudsko vijeće promijenilo činjenični opis djela prekvalificiravši ga u usmrćenje, budući da je zbog očevog postupanja bio duže vrijeme "doveden u stanje dugotrajne patnje".

Pročitajte i ovo Ilustracija dobra vijest Dijelu umirovljenika stiže uplata na račun: HZMO objavio detalje

Sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Renata Pražetina Kaleb je Kovačecu kao otegotno našlo lišavanje života vlastitog oca Zvonka Kovačeca (56) i nanošenje štete svojoj obitelji, dok je olakotnim ocijenjena njegova smanjena ubrojivost u vrijeme počinjenja kaznenog djela, kao i ranije neosuđivanost.

Pročitajte i ovo Proslava zimskog solisticija kod Stonehengea tisućljetna tradicija VIDEO/FOTO Ni hladnoća ni oblaci ih nisu spriječili: Tisuće ljudi slavilo zimski solisticij kod slavnog spomenika

Prema optužnici, Hrvoje Kovačec je oca usmrtio s dva uboda kuhinjskim nožem u večernjim satima 29. prosinca 2021., u obiteljskoj kući u Humu na Sutli. Njegov otac je godinama vrijeđao i tukao majku, čemu su, uz njega, svjedočile i njegove sestre, a jedini koji mu se zbog učestalih prijetnji verbalno suprotstavljao bio je upravo Hrvoje Kovačec.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene