Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branimir Glavaš je izjavio je da će nastaviti dokazivati da je nevin.


'Nisam kriv. Osudili su nevinog čovjeka i ovdje se radi o političkoj, kompromisnoj presudi', rekao je Branimir Glavaš za Novu TV.

Vezani članci Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 10 Nakon priloga u Provjerenom ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim: ''Pravosuđe je pokazalo da štiti velikog lokalnog moćnika'' Slika nije dostupna Glavaš najavio pa otkazao tiskovnu konferenciju

'Ako su suci Vrhovnog suda nedvojbeno utvrdili na sam nedvojbeno kriv za brutalne zločine koji su počinjeni za vrijeme Domovinskog rata, onda mi je sud trebao izreći maksimalnu, zakonom predviđenu kaznu od 20 godina zatvora', rekao je Glavaš.

>> Vrhovni sud Glavašu kaznu smanjio za dvije godine!

Upitali smo ga  hoće li kaznu izdržavati u BiH ili će doći u Hrvatsku na odsluženje kazne, na što nije htio odgovoriti nego je samo poručio da će u ponedjeljak održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o presudi te o 'političko-pravnom progonu' i nepoznanicama o zločinima iz Domovinskog rata koje su, kako tvrdi, policija i tužiteljstvo prikrivali.

>> 'Ukoliko je Glavaš kriv, onda su trebali izreći maksimalnu kaznu'

Vrhovni sud objavio je danas da je preinačio presudu Županijskog suda Branimiru Glavašu na način da mu je kazna smanjena s deset na osam godina zatvore. Ovom odlukom je Vrhovni sud potvrdio da je Glavaš kriv, ali mu je smanjio kaznu. Odluka je objavljena na internetskoj stranici Vrhovnog suda.

Sve pravne detalje oko pravomoćne presude donosimo u Dnevniku Nove TV u 19 i 15.