Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavaš najavio dokazivanje da je nevin

'Osudili su nevinog čovjeka. Radi se o političkoj presudi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš je izjavio je da će nastaviti dokazivati da je nevin.

'Nisam kriv. Osudili su nevinog čovjeka i ovdje se radi o političkoj, kompromisnoj presudi', rekao je Branimir Glavaš za Novu TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu utvrdili što će poduzeti Glavaš najavio pa otkazao tiskovnu konferenciju Slika nije dostupna S 10 na 8 godina zatvora Vrhovni sud Glavašu kaznu smanjio za dvije godine!

'Ako su suci Vrhovnog suda nedvojbeno utvrdili na sam nedvojbeno kriv za brutalne zločine koji su počinjeni za vrijeme Domovinskog rata, onda mi je sud trebao izreći maksimalnu, zakonom predviđenu kaznu od 20 godina zatvora', rekao je Glavaš.

>> Vrhovni sud Glavašu kaznu smanjio za dvije godine!

Upitali smo ga  hoće li kaznu izdržavati u BiH ili će doći u Hrvatsku na odsluženje kazne, na što nije htio odgovoriti nego je samo poručio da će u ponedjeljak održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o presudi te o 'političko-pravnom progonu' i nepoznanicama o zločinima iz Domovinskog rata koje su, kako tvrdi, policija i tužiteljstvo prikrivali.

>> 'Ukoliko je Glavaš kriv, onda su trebali izreći maksimalnu kaznu'

Vrhovni sud objavio je danas da je preinačio presudu Županijskog suda Branimiru Glavašu na način da mu je kazna smanjena s deset na osam godina zatvore. Ovom odlukom je Vrhovni sud potvrdio da je Glavaš kriv, ali mu je smanjio kaznu. Odluka je objavljena na internetskoj stranici Vrhovnog suda.

Sve pravne detalje oko pravomoćne presude donosimo u Dnevniku Nove TV u 19 i 15.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene