Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog štrajka bolničkih liječnika, koji traje već više od mjesec dana, liste čekanja u nekim su bolnicama povećane za 20 do 25 posto, rekao je ministar zdravlja Rajko Ostojić.


S druge strane, niz hrvatskih bolnica smanjio je liste čekanja zahvaljujući poštenom i predanom radu liječnika i medicinskih sestara, izjavio je novinarima Ostojić komentirajući posljedice štrajka liječnika.

Zbog povećanja lista čekanja u nekim bolnicama Ostojić očekuje da će štrajk 'što prije završiti', a uvjeren je i da će pregovori sa zdravstvenim sindikatima o novom kolektivnom ugovoru u zdravstvu biti završeni sredinom idućeg tjedna.

Vezani članci Slika nije dostupna Ravnatelj KB Dubrava prijeti mladim liječnicima zbog prekovremenih ?! Slika nije dostupna Ostojić uvjerava: Kolapsa neće biti, ima novca za liječenje!

>> Pacijenti u velikim problemima: Otkazano na tisuće operacija

Ponovio je da se u bolnicama vodi uredna evidencija, te da se točno zna 'u svakoj bolnici, na svakom odjelu, u svakoj djelatnosti' gdje su povećane liste čekanja.

Odgovarajući na novinarski upit ustvrdio je da sanacija bolnica dobro napreduje. 'Sanacija se odvija vrlo dobro. Uvodimo red u nered i zakon u bezakonje', rekao je Ostojić dodavši kako su naslijeđeni enormni dugovi koji se sada podmiruju.

Na razini države govori se o čak 200 milijardi kuna duga akumuliranog u proteklih nekoliko godina, a dio toga je i u zdravstvenom sustavu, ustvrdio je Ostojić.

Ministar zdravlja pustio je danas u Kliničkoj bolnici Dubrava u rad novi uređaj za izvantjelesno razbijanje bubrežnih kamenaca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook