Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar dao krv

Ostojić zbog cjenika usluga šalje inspekciju u zadarsku Hitnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić kaže da cjenik usluga Hitne pomoći nije nikakva novost, ali da bi trebao vrijediti samo za strance i ljude bez osiguranja. Stoga će u Zadar poslati inspekciju.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je danas da će najavljena sanacija zdravstva u Hrvatskoj biti sukladna zakonu i da je već u tijeku sanacija kliničkih bolnica, a od jučer je krenula i sanacija dugova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Pročitajte i ovo Bolnica - 1 Sve osjete i pacijenti Nedostatak liječnika u Hrvatskoj: U zagrebačkom Domu zdravlja Zapad mjesecima nema pedijatra Ilustracija Jesu li liste čekanja liste umiranja? Trebala je mamografiju, odbili je u četiri bolnice: "Ali molim vas, nešto je sumnjivo"

'Očekujem da će danas, a najkasnije u ponedjeljak krenuti plaćanje računa HZZO-a, a od idućeg tjedna počinje sanacija županijskih bolnica', rekao je ministar Ostojić koji je povodom Svjetskog dana darivatelja krvi danas posjetio Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu i darovao krv.

>> Možda da ipak promislite prije nego nazovete Hitnu?!

Upitan o jučer objavljenom cjeniku usluga Hitne pomoći koji će se naplaćivati u slučaju bespotrebne intervencije u Zadru, Ostojić je rekao da taj cjenik postoji već godinama za osobe koje nisu zdravstveno osigurane u Hrvatskoj i za strance.

'Već danas ili sutra poslat ćemo nadzor da vidimo ima li kakvih makinacija i o tome ćete biti naknadno izvješteni', dodao je ministar.

Nakon što je osobno dao krv ministar je rekao da je najljepši doživljaj kada dajete krv, a svaki puta kada dajete krv, nekom darujete lijek i život. Zato je vrlo važno uključiti se u ovu akciju, dodao je.

Mi imamo dovoljne količine krvi u Hrvatskoj, imamo i odličnu transfuziju kao i odlično testiranje na bolesti poput hepatitisa, HIV-a i slično. To je i razlog zašto imamo nisku učestalost hepatitisa B i C kao i HIV-a u Hrvatskoj u odnosu na zapadni svijet, rekao je Ostojić.

Ministar je uručio i zahvalnice osobama koje su više od deset puta dale krv u Zavodu za transfuzijsku medicinu u Zagrebu. (D.M./A.P.D./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene