Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocjena ministra

Ostojić: Klabot je izuzetan specijalac, ali se i on mora držati zakona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u srijedu kako je smijenjeni zapovjednik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko Alen Klabot "izuzetan specijalac", ali kako se i Klabot "mora pridržavati zakona i propisa koji za sve vrijede isto".

"Riječ je o izuzetnom specijalcu kojem je Lučko drugi dom. Ali s druge strane, da i vatrogasni zapovjednik uzme vatrogasna kola, upali rotaciju i time na neki način proslavi vjenčanje svoje obitelji, to bi bilo apsolutno neprihvatljivo. Mogu još navesti i primjer Hitne, a u policiji imamo iste kriterije", kazao je Ostojić.

Pročitajte i ovo Branko Grčić Ako pobijede na izvorima SDP obećava umirovljenicima: "Rast mirovina stavili smo u fokus, povećat ćemo ih na 750 eura" Prosvjed studenata Akademije - 1 profesoru izglasano nepovjerenje ADU stao na stranu studenata, profesorica upozorava - suspenzija nije dovoljna: "Kolegica je još u strahu. Išlo je tako daleko da joj je prijetio smrću"

Rekao je kako je Alen Klabot suspendiran. "To podrazumjeva da u ovom trenutku dok stegovni sud ne bude donio odluku oko toga, ne možemo govoriti kakvo će biti krajnje rješenje", dodao je.

Zapovjednik ATJ Lučko Alen Klabot udaljen s dužnosti

Ravnateljstvo policije u ponedjeljak je izvijestilo da je s dužnosti udaljen zapovjednik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko Alen Klabot zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti.

"Potvrđeni su navodi iz anonimnoga podneska da je zapovjednik ATJ Lučko 8. studenog 2014. i 8. kolovoza 2015. koristio službeno vozilo u privatne svrhe, odnosno nenamjenski koristio sredstva Ministarstva unutarnjih poslova", izvijestilo je Ravnateljstvo policije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene