Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dani Riječke majke

U svečanoj povorci u Rijeci posmrtni ostaci Riječke Majke ispraćeni su na posljednji počinak u kapelici Presvetoga srca Isusova

Svečana procesija za Mariju Krucifiksa - 2
Svečana procesija za Mariju Krucifiksa - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Svečana procesija za Mariju Krucifiksa - 1 Svečana procesija za Mariju Krucifiksa - 1 Foto: DNEVNIK.hr Svečana procesija za Mariju Krucifiksa - 2 Svečana procesija za Mariju Krucifiksa - 2 Foto: DNEVNIK.hr Svečana procesija za Mariju Krucifiksa - 4 Svečana procesija za Mariju Krucifiksa - 4 Foto: DNEVNIK.hr Svečana procesija za Mariju Krucifiksa - 5 Svečana procesija za Mariju Krucifiksa - 5 Foto: DNEVNIK.hr +1 Svečana procesija za Mariju Krucifiksa - 3 Galerija 1/6 >>
Nakon što je prije tri tjedna u Splitu službeno potvrđena identifikacija posmrtnih ostataka službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić, njezini posmrtni ostaci stigli su u Rijeku, na mjesto gdje je preminula.

Posmrtni ostaci blažene Majke Marije Krucifikse stigli su u centar Rijeke gdje je nakon svete mise održana i procesija u njezinu čast. U svečanoj procesiji ulicama u Rijeci krenuli su do kapelice Presvetoga srca Isusova na riječki Pomerio gdje je i preminula.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

Koliko ovo znači za Riječane i vjernike u Hrvatskoj govori i veličina procesije. Red se protezao duž čitave prometnice kojom su vjernici hodali do mjesta gdje će njezini posmrtni ostaci biti pokopani i izlloženi u kapelici.

Majka Marija Krucifiksa inače se naziva i Riječka majka zbog svog djelovanja budući da je svoj život posvetila djeci i njihovu obrazovanju. Otvorila je vrtic i brojne skole, a u fokusu su joj bila ženska djeca i to ona slabijeg imovinskog stanja.

2013. godine pokrenut je proces za time da bi je se i službeno proglasilo blaženom, no to i dalje nije potvrđeno. Veliki je ovo i forenzički i crkveni dogadjaj za vjernike u Hrvatskoj, a na svetoj misi bio je i Dragan Primorac koji je sudjelovao u ovom istraživanju i velikom pothvatu.

Dani Riječke Majke u Rijeci traju do utorka, a nadamo se da će jako puno vjernika doći u kapelicu Presvetoga srca Isusova i pokloniti se ovoj velikoj vjernici.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene