Bojan Glavašević, Marko Vučetić i Tomislav Žagar osnovali su Klub nezavisnih zastupnika u Saboru.

Galerija Bojan Glavašević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Marko Vučetić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Tomislav Žagar (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) +0 Dalija Orešković (Foto: Marijan Susenj/PIXSELL)

Predsjednik Kluba je Bojan Glavašević, a njegov zamjenik je Tomislav Žagar.

Vezani članci Ivica Puljak (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Ivica Puljak konačno objavio što će biti s Ivoševićem Bojan Glavašević Glavašević o Deklaraciji o Ukrajini i mogućoj dobroj vijesti o ratnoj zoni: ''To ne mora značiti ništa, a može značiti sve''

Bojan Glavašević, jedan od glasnijih i eksponiranijih SDP-ovaca, krajem kolovoza istupio je iz stranke.

Odmah je najavio da će osnovati novu stranku, kao i osnivanje Kluba poručivši da HDZ ''neće podržati ni mrtav''.

''Osnovni cilj bio je da možemo bez utega i okvira djelovati u Saboru kao nezavisni oporbeni zastupnici'', rekao nam je Glavašević. Dodao je da sva trojica imaju građanski i progresivni pogled na svijet. Otvoreni su za razgovore s drugima, ali ne misli da će se Klub posebno širiti. ''Neki klubovi rastu neprincipijelno, kao gljive poslije kiše, ali mi smo principijelni'', zaključio je Glavašević.

Na pitanje hoće li Klub biti parlamentarna potpora Daliji Orešković koja je najavila osnivanje nove stranke, Glavašević je izričito rekao ne.

''To neće biti Klub Dalije Orešković, to bi bilo ono što Milan Bandić radi. Skupljati zastupnike bez izbornog legitimiteta ne bi nam bilo prihvatljivo'', rekao je Glavašević. Potvrdio je da s bivšom šeficom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa razgovaraju o izgradnji platforme za buduće izbore kao i da sva trojica u Klubu o Orešković imaju izrazito pozitivno mišljenje.

Da će s Glavaševićem u Klub davno je najavio i nezavisni Marko Vučetić, izabran u Sabor s liste Mosta.

“Danas su potpisani obrasci potrebni za formiranje Kluba nezavisnih zastupnika. Postupak je započeo, a završit će kao administrativno-logistička potpora promoviranju nezavisnih oporbenih politika. Klub će djelovati u sljedećem sastavu: Tomislav Žagar, Bojan Glavašević i ja”, objavio je Vučetić na Facebooku.

I Tomislav Žagar bivši je SDP-ovac koji je nakon izlaska iz stranke djelovao u Klubu Mosta i to kao potpredsjednik, pa je njegovim odlaskom Klub Mosta ostao na 12 članova.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju