Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osniva li se hrvatski FBI?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godina dana prošlo je od akcije Maestro i otkrića korupcije u Hrvatskom fondu za privatizaciju, a čini se da se slučaj ne miče s mjesta.

Država traži nove modele za borbu protiv korupcije, govori se i osnivanju posebnog policijskog tijela. Premijer Sanader nije želio potvrditi osnivanje takozvanog hrvatskog FBI-ja. Oni će biti policijska elita, najbolji u svom poslu. Biti će to posebna postrojba za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Slika nije dostupna Slučaj Maestro: Ispitan USKOK-ov tajni agent

Državni vrh nije zadovoljan do sada učinjenim u borbi protiv korupcije. Iako su pripreme za osnivanje posebnog tijela, navodno, gotove, premijer Sanader ne želi potvrditi. No priznaje da je dobrodošlo sve što može popraviti borbu protiv korupcije.

'Naravno da nisam zadovoljan, nikad se ne može biti zadovoljan u borbi protiv krupcije, ali sam zadovoljan sa najnovijim mjerama koje smo poduzeli, donijeli novu strategiju, prije dvije godine smo donijeli jednu strategiju koju smo sada proširili jer ona ima puno više mjera', rekao je premijer Ivo Sanader.

'Institucija imamo dosta, ali treba vidjeti što te institucije rade, dokuda su one došle i da li su operativno obavile svaki posao koji je trebalo', rekao je predsjednik RH Stjepan Mesić.

Hrvatski FBI možda bi trebao biti ta pomoć koju
USKOK traži.  A možda je volja postojećih institucija ipak jedino što nedostaje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene