Željko i Ivana (Foto: Dnevnik.hr)
Željko i Ivana (Foto: Dnevnik.hr)

Provjereno donosi priču o obitelji u kojoj su otac i sin oboljeli od karcinoma. Otac je bitku za život izgubio, a sin Željko, koji je gluh od rođenja baš kao i njegova supruga, još uvijek se bori. I to ne samo s rakom.


Ivana i Željko Lacković gluhi su od rođenja, ali to za njihovu ljubav nije predstavljalo nikakvu prepreku. Oženili su se i dobili djecu. Sa Željkovim roditeljima složili su se i donijeli odluku da će dići kredit kako bi kupili kuću u kojoj će moći živjeti svi zajedno.

Sve je išlo svojim tijekom. Željko je radio, a i tata je pomagao s financijama. Sve do dana kada su se u njihove živote ušuljale kobne dijagnoze.

"Moj je sin bio na pregledu karcinoma i na rezu se pokazala neka kvržica. Nastaju problemi", sa suzama u očima prisjeća se Željkova majka Ana.

Željku je dijagnosticiran karcinom debelog crijeva, a njegovu ocu karcinom gušterače. Otac je ubrzo nakon dijagnoze izgubio bitku za život, a Željko je u svojoj borbi dobio otkaz na bolovanju, u firmi u kojoj je radio 20 godina.

Želje ove obitelji skromne su. Čak i najstariji sin Dražen, koji ima tek 8 godina, nema želja poput vršnjaka, već jednu koja slama srce.

Baka Ana kaže koja je njezina najveća želja: "Da Željko ozdravi i da se ta kuća na neki način riješi. Da mi se ta djeca u zimi ne smrznu, da se kupi još drva i da ova se plate."


Priču o zajedništvu i slozi u kojima živi ova obitelj, ali i o borbama s kojima se suočavaju zajedno pogledajte u Provjerenom večeras u 22:30.