Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni za pronevjeru od 120 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oslobođeni su Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić i Damir Vrbanović koji su bili optužni za zlouporabe 'teške' 120 milijuna kuna.

Bivšim čelnicima Dinama Mirku Novoselu i Tomi Horvatinčiću te sadašnjem glavnom direktoru tog zagrebačkog nogometnog kluba Damiru Vrbanoviću objavljena je nepravomoćna presuda zbog navodnih zlouporaba 'teških' 120 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor Domagoj Mikić i Željko Cvrtila - 2 izbori u Dinamu Stručnjak za sigurnost o okupljanju Boysa: "Vjerojatno se nitko nije htio zamarati s policijom"

>> Počelo suđenje bivšim čelnicima NK Croatije za utaju 120 milijuna kuna

Presudu je gotovo šest i pol godina nakon podizanja optužnice objavila sutkinja zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Ana Kovačević pred kojom su Novosel, Hrvatinčić i Vrbanović odbacili sve optužbe.

>> Vrbanović: Posredovao sam u iskazu Z. Mamića

Nakon izricanja oslobađajuće presude novinarima su kazali kako su ovakvu odluku i očekivali.

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni su optužbe da su zlouporabili ovlast u gospodarskom poslovanju te da su od 1996. do 2000. fiktivnim ugovorima, nenamjenskim zajmovima igračima i trenerima te zlouporabama pri izgradnji sjeverne tribine Maksimirskog stadiona utajili 80 milijuna kuna poreza i prireza i nezakonito ostvarili povrat poreza od 40 milijuna kuna.

Na objavu presude nije došao Horvatinčić dok su Novosel i Vrbanović nakon čitanja obrazloženja presude novinarima izjavili da su zadovoljni i da su očekivali takav rasplet.

‘Sve je bilo izmišljeno. Odgovarao sam po zapovjednoj odgovornosti, a s ničim nisam zapovjedao’, kazao je Novosel, ponovivši, kao i na suđenju, da je klub bio pod stalnom kontrolom revizije te da nikada nisu pronađene nikakve nepravilnosti. Trebalo je sedam godina da se to dokaže i na sudu, rekao je Novosel. On je od 1997. do 2000. bio na čelu NK Croatije, kluba kojem je kasnije vraćeno staro ime Dinamo.

Bivši vršitelj dužnosti direktora kluba i sadašnji glavni direktor NK Dinama Vrbanović kazao je da su on, Novosel i Horvatinčić bili ‘kolateralne žrtve onog vremena, tadašnjeg načina poslovanja i zakonske regulative’.

Vrbanović smatra da se sudilo cjelokupnom tadašnjem načina vođenja kluba. Izrazio je zadovoljstvo što se, po njegovim riječima, pokazalo da u Dinamu, odnosno tadašnjoj NK Croatiji nisu počinjene zlouporabe te da je poslovanje kluba bilo u okviru tadašnjih pravnih propisa. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene