Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sjednice Povjerenstva

Vrbanović: Posredovao sam u iskazu Z. Mamića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko komentirao je da informacije o akciji Offside zasigurno ne cure iz policije.

'Iz policije ništa ne ide van, taj dio mogu garantirati, a ostalo ne znam,' rekao je ministar Tomislav Karamarko. Rekao je to nakon sjednice Povjerenstva za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije, te je dodao da akcija Offside nije bila tema njihova sastanka. Karamarko je rekao kako je na sastanku bilo riječi o mjerama poboljšanja u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala. Na pitanje je li zadovoljan dosadašnjom provedbom borbe protiv korupcije rekao je kako je to proces koji traje i da ako netko misli da će se pitanje korupcije ili organiziranog kriminala riješiti u roku par dana taj je jako naivan. Za taj proces treba pripremiti mehanizme i mi to radimo, a da nisu napravljeni vidni segmenti na tom području ne bi bilo niti otvaranja poglavlja 23., rekao je ministar Karamarko.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

>> Strani mediji: Hrvatsku trese kladioničarska afera

Istraga je tajna, ali informacije cure. Posljednja takva je da je pod povećalom istražitelja, četiri godine stara utamica između Dinama i Arsenala. U kvalifikacijama Lige prvaka, klub iz Manchestera porazio je Modre s 3:0. Zdravko Mamić i sam je utakmicu još spomenuo na konferenciji u ponedjeljak, dok je uvredama branio čast mlađeg brata, Zorana od optužbi u namještanje prošlogodišnjeg finala Kupa.

Sada o Arsenalu priča medicinskim rječnikom. 'To je samo još jedna u nizu boleština,' rekao je. Kruže neslužbene priče da su milijunski dobitak na kladionicama imala, javnosti dobro poznata, braća Šapina. Otkud onda novinarima sve ovo, Mladen Bajić ne zna. On podacima, odlučan je nakon sastanka u Vladi, nije trgovao. 'Pitajte kolege odakle. Ja ne znam odakle cure informacije. Ništa vam neću reći, samo to da već surađujemo s njemačkim tužiteljstvom,' rekao je Bajić.

>> Karamarko: Istraga o kladioničarskoj mafiji je u tijeku

Opravdava se i Dinamov glavni direktor. Početkom mjeseca bio je u Ljubljani, ali ne da bi ga policija saslušala o spornim događajima. Posredovao je, kaže, s čelnicima UEFA-e u davanju iskaza mlađeg Mamića. 'Nakon dan, dva dogovoren je termin, Zoran je otišao gore i tu priča završava. U svemu tome ima dosta podmetanja, insinuacija, ali malo dokaza. Zoran i  dalje tvrdi da on s takvim slučajem nema veze,' rekao je sportski direktor Dinama, Damir Vrbanović.

Finale Kupa u izgubili, ali na Poljudu su stali u Mamićevu obranu. 'Samo se o tome priča, pune su novina prodaje i kupovanja, zatvora. Ja to ne razumijem. Moja je procjena da to nije tako kako se govori, to netko izmišlja i čini mi se da su iznesene preoštre ocjene,' rekao je trener Hajduka Stanko Poklepović.

>> VIDEO: Mamić skroz poludio i izvrijeđao novinare!

>> Skandal traje: Pod istragom i Dinamo u Ligi prvaka!

Na novinarsko pitanje Karamarku je li izgladio nesporazum s glavni državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem rekao je kako nije bilo nesporazuma već da u radnom procesu dolazi do disonantnih tonova. Komentirajući nedavne napade na turiste u Dalmaciji, Karamarko je ustvrdio kako ti slučajevi neće utjecati na sigurnost turista u Hrvatskoj posebno onih iz Srbije te da policija takve slučajeve učinkovito rješava.

>> 'Offside': Iz pritvora pušteni svi osim trojice organizatora

Ministar prometa Božidar Kalmeta i ministar gospodarstva Đuro Popijač odgovarajući na pitanje novinara o navodnom ukidanju socijalne klauzule kod prodaje državnih udjela u tvrtkama u kojim država ima vlasništvo 25 posto rekli su da vlada o tome nije raspravljala te da ne znaju ništa o tome.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene