Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sredinom travnja oskrvrnut je bio grob Boris Šprema, a danas se na meti vandala našao grob nekadašnjeg premijera Ivice Račana.


Nepoznati vandal danas je pošarao grob pokojnog predsjednika SDP-a i premijera Ivice Račana na zagrebačkom groblju Mirogoj, na kojem je, među ostalim, vidljiv natpis "izdajica".

Vezani članci Slika nije dostupna SDP-ovo izaslanstvo položilo vijenac na Račanov grob Slika nije dostupna FOTO Natpisom 'Izdajica Hrvata' oskvrnuli grob Borisa Šprema

U zagrebačkoj policiji kazali su tek da mogu potvrditi nedjelo koje im je dojavljeno oko 15 sati te da je u tijeku očevid nakon kojega će imati više informacija.

FOTO Natpisom 'Izdajica Hrvata' oskvrnuli grob Borisa Šprema

Na crnoj mramornoj ploči Račanova groba na Mirogoju uz natpis "izdajica" vidljivi su i brojevi "11, 2001" te još tri nečitka slova ispisana najvjerojatnije flomasterom.

Na sličan je način, plavim flomasterom, sredinom travnja oskvrnut grob SDP-ovog predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema. Na reljefu pokojnikovog lica tada je napisao "izdajica Hrvata", a na nadgrobnoj ploči "komunist". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook