Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječki poduzetnik Branko Ostojić, osnivač i bivši vlasnik Sonic banke, koju je nedavno prodao, danas je osječkoj Kliničkoj bolnici donirao milijun kuna za nabavu parnog sterilizatora s popratnom opremom.


Ugovor o donaciji u Ravnateljstvu bolnice potpisali su Branko Ostojić i ravnatelj Željko Vranješ, koji je istaknuo da je kroz 132 godine postojanja i rada osječke bolnice uvijek bilo vrijednih donacija koje su pomogle njezinu razvoju.

Vezani članci Slika nije dostupna Karamarko: Bili smo svjedoci sramne press konferencije na Pantovčaku Slika nije dostupna Hrvatska najuspješnija po broju doniranih organa!

Ostojić je izjavio da je to njegova prva donacija Kliničkoj bolnici, gdje se nedavno liječio te se "uvjerio u kako se teškim uvjetima radi", a najavio je i sljedeće donacije.

Milijun kuna bit će utrošeno za nabavu najsuvremenijeg uređaja, njemačkog proizvođača, kapaciteta osam sterilnih jedinica, koji će poslužiti sterilizaciji kompletnog bolničkog operativnog rublja i instrumenata.

Radom parnog sterilizatora unaprijedit će se zdravstvena njega pacijenata te osuvremeniti bolnička oprema i poboljšati higijenski uvjeti u bolnici, rekao je ravnatelj Vranješ. 

Dodao je kako se očekuje da će aparat biti u uporabi u siječnju sljedeće godine zbog dužeg roka isporuke.