Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obrazovni i zdravstveni radnici su u štrajku, a ministri Jovanović i Ostojić komentirali su njihov bunt.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Danas su sindikati osnovnih i srednjih škola, visokog obrazovanja i znanosti te medicinskih sestara organizirali štrajk upozorenja zbog otkazivanja Temeljnog kolektivnog ugovora za javne službe, najave ukidanja dodataka na plaće, smanjivanja plaća učiteljima i nastavnicima kroz ukidanje dodatka od 3, 5, 7, i 9 posto, te zabrane zapošljavanja novih medicinskih sestara.

>> ŠTRAJKAŠIMA MANJA PLAĆA

Ministar Jovanović je poručio radnicima koji štrajkaju kako je 'štrajk njihovo pravo koje im se ničim ne osporava, ali dok su pregovori o Temeljnim kolektivnim ugovorima u tijeku i u dobroj vjeri- štrajk je nepotreban'. Sličnu je poruku poslao i ministar Ostojić kojemu je žao što mirenje nije uspjelo. Poručio je kako očekuje da 'pružanje zdravstvene zaštite bude normalno jer zdravlje ljudi ne smije biti ugroženo'. Svim pobunjenicima je dao do znanja da im dan proveden u štrajku neće biti plaćen.

Što mislite o štrajku obrazovnih i zdravstvenih radnika?

Vezani članci Štrajkaši prosvjeduju (Foto: Dnevnik.hr) Nastavljen prosvjed u Đuri Đakoviću, podržali ih i prosvjetari iz okolnih škola: "Nećemo razgovor, hoćemo rješenja"! Ivan Barić (Foto: Dnevnik.hr) Radnici Đure Đakovića u štrajku zbog neisplate plaća: "Štrajkamo dok ne dobijemo odgovore i rješenja"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook