Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O aferi izlista razgovora

Karamarko: Bili smo svjedoci sramne press konferencije na Pantovčaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Rijeci bio na sastanku riječkog ogranka stranke.

Karamarko je u Rijeci, komentirajući događaje o aferi nadzora izlista telefonskih razgovora, novinarima kazao da se šefa tajnih službi Josipa Buljevića proglašava kriminalcem, da bi se prikrile tuđe nezakonite radnje. 'Jučer smo bili svjedoci jedne sramne press konferencije na Pantovčaku', kazao je Karamarko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Saborski odbor odlučuje Afera Tajne službe: Je li bilo nezakonitosti? Slika nije dostupna Sutra nastavak sjednice Sjednica oko Afere Tajno prisluškivanje: Nije utvrđeno je li bilo nezakonitosti

Smatra da nije logično da se smijeni predstojnika Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost RH, Petra Miševića, čovjeka koji je otkrio zloupotrebu. 'Ako je bilo zlouporaba, a on ih je otkrio, pa trebali ste ga pohvaliti, zašto ga smjenjujete?', pita Karamarko.

>> Nakon pressice Milanovića i Josipovića, HDZ traži ostavke

Šef HDZ-a boji se da će se početi pričati priče da je Mišević sve konstruirao. Smatra, međutim, da postoje i drugi problemi, koji će uskoro biti otkriveni. 'Bolje im je da se lagano spremaju za ostavke', poručuje Karamarko vladajućima. Smatra da trebaju početi pripremati javnost da su ostavke nužne, umjesto što brane ono što je nezakonito, kako kaže. 'To stvara jako ružnu sliku o ovoj vlasti, a žao mi je i razočarao sam se da je predsjednik onako reagirao i da je pristao braniti laž', kaže Karamarko.

Smatra da bi i ministar Ranko Ostojić trebao razmisliti o ostavci. 'Ipak on ima tu objektivnu odgovornost i morao bi razmisliti o tome. Ako je znao, onda je to bez daljnjeg, onda je to i pitanje premijera Milanovića', zaključuje Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene