Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bootcamp za kondiciju

Bootcamp - idealan za žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske G.I. Jane! Uz pune ruke posla one su se odlučile za najteže vježbe. Jedino tako, tvrde, mogu imati kondicije za svaki dan.

Troje djece, stalan posao, puno radno vrijeme i jako malo vremena za sebe, to je Davorkin dan. Pranje hrpe rublja, peglanje, kuhanje - sve to treba obaviti. I nema mira sve dok klinci ne krenu na počinak. Sanjini klinci su već veliki, ipak ni njezin tempo nije ništa sporiji. Većinu vremena provede u gradskoj gužvi. Nakon što pokupi kćer iz škole, opet juri natrag na posao.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Robert Čusek - 3 Borba za istinu Zašto Centar za socijalnu skrb nije posvojiteljima rekao istinu o zdravstvenom stanju djece? "Ne bježimo od odgovornosti, spremni smo na inspekciju" Centar zatajio bolest posvojene djece - 6 donosi Provjereno "Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka

Na prvi pogled je to tipičan dan jedne tipične zaposlene majke. No Sanja ipak nije tako tipična jer je ona naime u 45-oj pretrčala njujorški maraton! Čak više od 42 kilometra u 4 sata! Trčanje je Sanjina strast, a da bi mogla pretrčati nekoliko desetaka kilometara, potrebna je itekakva kondicija. U tome joj je pomogao vojnički dril!

Davorki je također potrebna opaka kondicija jer u svom danu i ona napravi mini maraton, ali onaj za svoje najdraže. Davorka i Sanja nisu se našle na razgibavanju u prirodi, one su se odlučile za najintenzivniji trening. Trening kakav prolaze i američki marinci pri regrutaciji. Onaj tko ne može izdržati, nije kandidat za pravog marinca. Ipak, ove žene se ne kandidiraju za ulazak u vojsku. One mijenjaju svoje životne navike.

Ovdje su sve najteže vježbe na jednoj hrpi, a što je ove žene privuklo, morala sam isprobati i ja sama. Vježbala nisam, sram me priznati, doslovce tri godine. Vrhunac moje tjelovježbe je trčanje po terenu ili iz redakcije u montažu.

Zadovoljstvo u vojničkim vježbama

Očekivala sam sve i svašta, ali da radim sklekove za koje je potrebno još i skakati nije mi palo na pamet. Pa u paru, ili se pak sklekovima vrtjeti u krugu. Isto je i s čučnjevima - skok pa u sklek, skok pa u čučanj i tako unedogled. Trčanje uz uzbrdicu i kickbox udarci, sve su to dijelovi Bootcampa. Umalo sam izdahnula na proplanku, a upala mišića nastupila je 10-ak minuta nakon prve vježbe.

Dva puta na tjedan Davorki je dovoljno da izbaci sve iz sebe. Daleko od dječje vike gdje može čuti samo svoj ubrzani puls. Pazi na prehranu i uživa na svježem zraku. Bez krvi i suza, ali s puno znoja. Vježbe su te koje vas tjeraju naprijed u istraživanje granica, osjećate se bolje, ma koliko sutradan boljelo.

Bez rigoroznih dijeta, utega ili odricanja tipičnih za ženski rod, ove eknomistice, administratorice, majke zadovoljstvo su našle u vojničkim vježbama. Priznajem, ja ne znam hoću li sutra moći stati na noge! Ali ove žene uz sve obveze koje imaju - troje djece, posao, kuhanje i peglanje - ovo je njima mačji kašalj. Kao to izgleda provjerite u prilogu magazina Provjereno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene