Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ponedjeljak za oko 650 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola počinje nova nastavna godina, no, ne i za male Osječane. Čak 16 školskih zgrada, samo nekoliko dana prije početka nastave, okupirali su građevinski radnici.


Školske učionice u oblacima su prašine. Nastavni namještaj, literatura i pomagala smješteni su u sportskoj dvorani, baš kao i ravnateljev ured. Dovoljno razloga za odgodu nastave. 'Ne smijem dozvoliti da se ugrozi bilo čiji život u ovoj školi', rekao je Stjepan Sokol, ravnatelj osječke OŠ Vijenac, koja je početak nastave odgodila do 30. rujna.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Pogledajte kako se diktator osramotio usred Moskve Prosvjed Udruge Franak HUB: "Neprimjeren pokušaj manipulacije. Ovakvom odlukom Vrhovnog suda nije se ništa promijenilo"

Strop školske zgrade srušio se u travnju, a obnova je počela krajem kolovoza. 'Na žalost nije bilo moguće realizirati kreditnu liniju grada Osijeka, jer grad nije dobio suglasnost nadležnih institucija', objasnio je Sokol.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo je bio izravniji. Kreditno zaduženje gradovima treba odobriti ministarstvo financija. 'Ministar Šuker nas je razvlačio četiri mjeseca kao žvaku i nije dao suglasnost. Dobili smo ju tek 17.kolovoza i odmah uveli u proces izvođače', objasnio je Bubalo.

Izvođači su međutim 'okupirali' čak 16 školskih zgrada. Samo je jedan ravnatelj bio dovoljno hrabar odgoditi početak nastave. Učenici ostalih škola će , čini se, od ponedjeljka na nastavi , osim znanja, upijati i prašinu.

Gradonačelnik je uvjeren da su za sve krive političke nesuglasice na relaciji Zagreb - Osijek, jer nije poznato zašto se toliko dugo čekao jedan potpis. Radilo se o kreditu od 10 milijuna kuna. Ako i je politika imala svoje prste u ovome, onda bi se trebala pozabaviti i drugim problemom, a to je da se u škole upisuje sve manje djece. U OŠ Vijenac upisan je samo jedan prvi razred od 24 prvašića
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju