Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kasno započeti radovi

Osijek: Umjesto učenika, u škole radnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak za oko 650 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola počinje nova nastavna godina, no, ne i za male Osječane. Čak 16 školskih zgrada, samo nekoliko dana prije početka nastave, okupirali su građevinski radnici.

Školske učionice u oblacima su prašine. Nastavni namještaj, literatura i pomagala smješteni su u sportskoj dvorani, baš kao i ravnateljev ured. Dovoljno razloga za odgodu nastave. 'Ne smijem dozvoliti da se ugrozi bilo čiji život u ovoj školi', rekao je Stjepan Sokol, ravnatelj osječke OŠ Vijenac, koja je početak nastave odgodila do 30. rujna.

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija počinju radovi Važna obavijest iz HAC-a: Od utorka otežan promet na autocesti A3 Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

Strop školske zgrade srušio se u travnju, a obnova je počela krajem kolovoza. 'Na žalost nije bilo moguće realizirati kreditnu liniju grada Osijeka, jer grad nije dobio suglasnost nadležnih institucija', objasnio je Sokol.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo je bio izravniji. Kreditno zaduženje gradovima treba odobriti ministarstvo financija. 'Ministar Šuker nas je razvlačio četiri mjeseca kao žvaku i nije dao suglasnost. Dobili smo ju tek 17.kolovoza i odmah uveli u proces izvođače', objasnio je Bubalo.

Izvođači su međutim 'okupirali' čak 16 školskih zgrada. Samo je jedan ravnatelj bio dovoljno hrabar odgoditi početak nastave. Učenici ostalih škola će , čini se, od ponedjeljka na nastavi , osim znanja, upijati i prašinu.

Gradonačelnik je uvjeren da su za sve krive političke nesuglasice na relaciji Zagreb - Osijek, jer nije poznato zašto se toliko dugo čekao jedan potpis. Radilo se o kreditu od 10 milijuna kuna. Ako i je politika imala svoje prste u ovome, onda bi se trebala pozabaviti i drugim problemom, a to je da se u škole upisuje sve manje djece. U OŠ Vijenac upisan je samo jedan prvi razred od 24 prvašića
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene