Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Mjesto zločina u sl. 'Selotejp' sravnjeno sa zemljom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuća u Dubrovačkoj ulici 30 u Osijeku u kojoj su, po optužnici u tzv. slučaju selotejp, pripadnici Samostalne uskočke satnije 1991. zatvarali i zlostavljali srpske civile, a zatim ih odvodili i likvidirali na obali Drave, sravnjena je danas sa zemljom, prije dolaska policije koja je donijela sudski nalog o zabrani daljnjeg rušenja.

Po izjavama očevidaca kuća je sravnjena sa zemljom danas do 13 sati.

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 2 Nepravomoćna presuda VIDEO Branimir Glavaš osuđen na sedam godina za ratni zločin, vulgarno se obrušio na suca: "Sramite se! Nabijem vas na ku*ac" Slika nije dostupna Pariški četveronožni policajci dobivaju obuću

Policija je došla u Dubrovačku ulicu nakon što je dobila odluku o zabrani rušenja suca Županijskog suda u Zagrebu, koji vodi postupak protiv Branimira Glavaša i ostalih optuženih za zlostavljanje i ubojstvo desetero srpskih civila iz Osijeka.

"Istoga trenutka kad smo dobili od Županijskog suda u Zagrebu dopis s obvezom da osiguramo prostor kuće i zabranimo svaki pristup, mi smo to učinili", kazao je Branko Horvatin, načelnik Operativno-komunikacijskog centra osječko-baranjske Policijske uprave.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je sudsku zabranu daljnjeg rušenja kuće u Dubrovačkoj ulici 30 jer smatra da je riječ o mjestu zločina te da prije rušenja treba provesti očevid, odnosno fotografirati i snimiti kuću za potrebe glavne rasprave.

Dražen Matijević, osječki odvjetnik Branimira Glavaša, optuženog za ratni zločin u Osijeku 1991., izjavio je danas kako je "zanimljivo što se to sve događa, jer u sudskom postupku protiv Branimira Glavaša i ostalilh, zaštićeni svjedok kodnog imena Drava, dao je iskaz u kojem je rekao kako su on i još trojica u prosincu 1991. u toj kući ispitivali, mučili, a potom ubili i bacili u Dravu vlasnika kuće". Sada se otkrilo, kazao je Matijević, kako je vlasnik kuće srpske nacionalnosti u 84. godini života umro prije desetak dana. 

Također, ustvrdio je odvjetnik Matijević, ni tijekom istražnoga
sudskog postupka ni Državno odvjetništvo, ni obrana nisu nikad predložili spomenutu kuću za dokazni postupak, niti da se tamo obavi rekonstrukcija događaja iz 1991.

Neslužbeno se doznaje da je kuća u vlasništvu obitelji Radovanović iz Srbije, koja ju je kanila prodati privatnom poduzeću iz Bilja te da je sklopljen samo predugovor.

Po izjavama susjeda rušenje kuće i odvožnja građevnog materijala počeli su još prošli tjedan, a danas su nastavljeni unatoč najavama da će sud izdati zabranu rušenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene