Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Koalicija HDSSB-HSS na izborima za Gradsko vijeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prijevremenim izborima za osječko Gradsko vijeće, 9. ožujka, HDSSB i HSS, nastupit će u prijeizbornoj i postizbornoj koaliciji, nositelj koalicijske liste i kandidat za gradonačelnika bit će predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, a na listi neće biti Branimira Glavaša, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare čelnici ovih stranaka.

Na konferenciji za novinare Šišljagić je istaknuo kako očekuje da će ovo biti pobjednička lista, ali da su o formiranju nove gradske vlasti spremni razgovarati sa svim političkim opcijama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HDZ: Pokrenut ćemo Osijek kao što smo i Hrvatsku Slika nije dostupna Osijek: Prihvaćene liste za izbor novog saziva gradskog vijeća

Na novinarski upit odnosi li se to na HDZ i HSP, odgovorio je potvrdno, kazavši kako Osijek, već gotovo šest mjeseci, ima krizu vlasti, te da grad ne može trpjeti pruduljenje krize, zbog nečijih osobnih animoziteta ili političkih ambicija.

Na upit novinara rekao je kako na koalicijskoj listi neće biti
Branimira Glavaša, koji je, kako tvrdi, smatrao da, s obzirom na zdravstveno stanje i okolnosti, koje su se događale u posljednje dvije godine, ne treba biti na listi, ali joj daje punu potporu.

Na pitanje hoće li Glavaš sudjelovati u predizbornoj kampanji
Šišljagić je odgovorio kako će to ovisiti o Glavaševom zdravstvenom stanju te njegovim obavezama.

Predsjednik osječkoga HSS-a Marko Josipović ocijenio je da postoji velika kompatibilnost među stranačkim programima, spominjući, uz ostalo, financijsku decentralizaciju, realizaciju infrastrukturnih projekata, razvoj gospodarstva i kontinentalnog turizma.

Na upit novinara može li se ova koalicija shvatiti kao vraćanje dugova HSS-u za potporu HDSSB-u u obnašanju županijske vlasti Šišljagić je odgovorio kako za to nema razloga, a da njegova stranka s HSS-om "ima dugogodišnju suradnju".

Zamoljen da komentira je li koalicija s HDSSB-om bila rezervna varijanta za HSS, nakon što su im propali dogovori s HDZ-om, Josipović je ponovio tezu o kompatibilnosti programa kao razlogu koalicije, a na upit novinara kazao je kako će kandidati HSS-a imati tri mjesta na koalicijskoj listi od 25 kandidata.

Predsjenik osječko-baranjskog HSS-a i dožupan Pavo Šarčević, ocijenio kako se ne radi o vraćanju dugova, dodavši da se stranka odlučila na koaliciju, kako bi se izbjeglo ponavljanje nemogućnosti formiranja vlasti s prošlih izbora.

Koaliciju HSS-a i HSLS-a, na prethodnim prijevremenim lokalnim izborima, 25. studenog, Šarčević je nazvao "promašenom", budući da nije prešla izborni prag.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene